Do ponedeljka je pržionica, a u utorak - ČUVAJTE SE! (FOTO)

Stručnjaci upozoravaju da su nagle promene temperature opasne

  • 1

Prema vremenskoj prognozi danas i u toku narednih dana biće sunčano i veoma toplo, sa temperaturom i do 34 stepena. Najniža temperatura će, prema prognozi, biti od 12 do 20, najviša od 31 do 34 stepena.

U Srbiji će u subotu i nedelju, prema izgledima vremena za sedam dana, biti pretežno sunčano i toplije, najviša temperatura od 32 do 36 stepeni.

Posle podne i uveče, uz lokalni razvoj oblačnosti, u planinskim predelima na zapadu i jugu Srbije (oblast Dinarskih planina) očekuju se kratkotrajni pljuskovi i grmljavine.

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

Od ponedeljka promenljivo oblačno i malo svežije, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom. Najviša temperatura u većini mesta biće oko 30 stepeni.

Stručnjaci upozoravaju da su nagle promene temperature opasne i za zdrave ljude, a da hronični bolesnici treba da se čuvaju i uzimaju svoju terapiju, a prema prognozi sajta Accuweather, u utorak nas očekuje nevreme sa jakom grmljavinom, iako će temperatura biti relativno uobičajena za ovaj period u godini oko 29. podeoka.

Pa, ko se boji nevremena, bolje neka se pripremi...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sv.Ilija Gromovnik

    24. jul 2016 | 18:43

    Pa 02.08.sv.Ilija gromovnik , mora da padne kisa i da grmi !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA