AFERA VAKCINA: Svetlana Vukajlović puštena iz pritvora

Specijalni sud prihvatio da bivša direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje izađe uz jemstvo hipoteke na stan vredan oko 100.000 evra

  • 0

Bivša direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović, optužena za malverzacije prilikom nabavke vakcina protiv svinjskog gripa, izašla je juče iz pritvora da se brani sa slobode.

Vukajlovićeva je Okružni zatvor napustila posle skoro osam meseci, pošto je Specijalni sud prošle nedelje prihvatio da izađe uz jemstvo hipoteke na stan vredan oko 100.000 evra.

Uz polaganje garancija, iz pritvora je prošlog četvrtka izašla i bivša direktorka "Jugohemije" Smiljka Mileusnić Adžić, a pritvor bi uskoro na isti način trebalo da napusti i direktor "Detapa" Ljubomir Pavićević.

Odbrana Vukajlovićeve, Mileusnićeve i Pavićevića založila je njihove stanove kao jemstvo da neće pobeći i da će se odazivati svim pozivima suda. Četvrti optuženi za malverzacije prilikom nabavke ovih vakcina, direktor kompanije "Jugohemija farmacija" Vladimir Gravar, ranije je pušten iz pritvora.

Vukajlovićeva je Centralni zatvor napustila oko 16 sati, nedugo pošto je po nju došao suprug. Za razliku od Mileusnićeve, koju je kući odvezla policijska "marica", nju je iz Bačvanske ulice odvezao suprug privatnim automobilom marke "punto".

Bivša direktorka RFZO, koja je u zatvoru imala zdravstvenih problema, nije bila raspoložena da razgovara sa novinarima, ali im je dala do znanja da u svemu tome nema ništa zabavno.

- Nemojte, molim vas. Mislim da ovo nije ništa zabavno - doslovce je rekla pripadnicima sedme sile Vukajlovićeva.

(Izvor: Press / Foto: Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA