≫ 

Altmajer: Sutra sastanak saveta za bezbednost, napad u Minhenu surov i nehuman

Šef kabineta nemačke kancelarke Angele Merkel rekao je da ne treba isključiti nijednu pretpostavku, ali da nije potvrđeno da se radi o terorističkom napadu

  • 5

Šef kabineta nemačke kancelarke Angele Merkel Peter Altmajer ocenio je večeras da je napad u Minhenu surov i nehuman, ali da se još ne može sa sigurnošću reći da li je pucnjava u Minhenu bila teroristički napad ili postupak pojedinca.

NAPADAČ VIKAO "ALAHU AKBAR" DOK JE UBIJAO DECU: Jezivo svedočenje o masakru u Minhenu

- Ne treba isključiti nijednu pretpostavku - rekao je on na nemačkoj televiziji, prenosi Rojters.

JEDAN OD NAPADAČA ODUZEO SEBI ŽIVOT: Pogledajte kako je sejao smrt (FOTO) (VIDEO)

Nemačka će, kako je dodao, učiniti sve da spreči ekstremističke napade.

DO SADA NEVIĐENI SNIMCI IZ MINHENA: Policija ulazi u tržni centar smrti posle napada (VIDEO)

Savezna vlada pružiće podršku bezbednosnih i obaveštajnih snaga za istragu napada.

Mediji: Jedan od napadača izvršio samoubistvo?

Altmajer je dodao i da nema apsolutne sigurnosti i da niko ne želi državu koja je pod nadzorom kamera koji bi omogućio apsolutnu bezbednost.

Pogledajte koje su vesti obeležile dan:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srna

    23. jul 2016 | 00:34

    Da li je napad nas bio human?ne želim nikome zlo,ali kad se setim kako je nama bilo,muka mi je.Koliko je kod nas majki,očeva,braće,sestara ostalo zavijeno u crno...koga je bilo briga?mi smo ipak drugačiji od njih,nama je žao nedužnih...

  • Cash®

    23. jul 2016 | 04:05

    Osuđujem napad na nedužne ljude i mislim da je način borbe u odmazdi muslimanskog ekstremizma nema veze sa pojedinačnim ili grupnim napadima! Napad se događa kao način bunta, odmazde, protivljenja politici sila koje deluju u kreiranju načina života većeg dela muslimanske populacije u zemljama gde su te iste sile podstakle promenu režima i kretanje tih naroda u pravcu zemalja Evrope. Razumem komentatora @Srna (verovatno je pripadnik muslimanskog naroda), ali smatram da muslimani, razumljivo, na silu odgovaraju silom, nisu mnogo organizovani, a ni demokratski 'potkovani', ni infiltrirani u sredine u koje su mukom došli, da bi na drugi način reagovali na situaciju, pa terorom izražavaju problem u kojem su. Mislim da je preveliki 'zalogaj' uzeo zapad želeći da muslimane infiltriraju na svojim teritorijama, a menjanjem njihovog načina života i kulture. To zapad nikad neće uspeti sa većinom, bar za jedno 50-100 godina! Do tada će postojati obostrani evidentni problemi ogledani u ekstremnom terorizmu.

  • Jeretik

    23. jul 2016 | 09:11

    OUN je postala birokratska institucija u sluzbi "krupnog kapitala ".Savet bezbednosti za osam ubijenih Nemaca , a za tristo, cetiristo drugih kratak novinski izvestaj ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA