≫ 

ISPOVEST OČEVICA MASAKRA: Video sam napadača kako menja šaržer u toaletu restorana!

Smatra se da je ovo zapravo napad na Amerikance, i da je zato za sada prva meta bio McDonalds, odnosno ispred njega se desio napad

  • 5

U Minhenu su se čuli pucnji u šoping centru “Olimpija”. Prema prvim informacijama, mnogo je povređenih, a ima i mrtvih – najmanje 9 osoba je ubijeno, a 10 se bori za život, rečeno je iz policije za AFP. Incident je počeo u 17:52 u jednom restoranu brze hrane u šoping centru. Sumnja se na teroristički napad, kao i da je bilo više napadača. Grad je blokiran, saobraćaj je zaustavljen, helikopteri nadleću celu oblast. Traže se napadači koji su u bekstvu, a za jednog se sumnja da je izvršio samoubistvo.

POLICIJA BLOKIRALA MINHEN, KRV I LEŠEVI NA ULICAMA: Broj mrtvih raste, narod u panici! (FOTO) (VIDEO)

CNN je razgovarao sa majkom koja se sa svojim sinom zatekla u tržnom centru, pa su pukom srećom izbegli masakr.

Očevici su potvrdili da je bilo troje napadača:

- Čekala sam sina koji je otišao do toaleta kada su se začuli pucnji. Od straha nisam znala šta da radim. Samo sam razmišljala da li mi je sin živ. Kada se završilo i kada sam videla sina počela sam da plačem. Rekao mi je da je video jednog napadača kako menja šaržer u toaletu restorana, ali na sreću nije ga zapazio - rekla je žena, koja se zadesila na licu mesta za vreme napada.

Takođe se smatra da je ovo zapravo napad na Amerikance, i da je zato za sada prva meta bio McDonalds, odnosno ispred njega se desio napad.

Ambasada Amerike apeluje na Amerikance koji žive u Minhenu da ne izlaze napolje... Vesli Klark kaže da je situacija opasnija nego što se misli, da su napadači možda otišli u neki drugi deo grada, ili su već u dogovoru sa drugim teroristima i možda spremaju neki novi napad, pa treba biti oprezan i ako nije neophodno ne izlaziti napolje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan

    23. jul 2016 | 06:32

    Probajte neato ukrasti iz tog shoping centra odma bi vas cekali na izlazu jer sve kamere snimaju!a sad se sumlja da ih je bilo vise napadaca pa jednostavno pregledate kamere!

  • Boban

    23. jul 2016 | 08:35

    Hajde baba Merkel, zovi još migrante i zamoli ih još jednom da se prilagodjavaju nemačkoj kulturi. A mozda su to i učinili. Ma da ovaj nije migrant, nema razlike izmedju rodjenog na zapadu ili u domovini. Vuk dlaku menja ali ćud nikad. Umesto da prizivaš još više da dodju, trebala bi i ovih "domaćih" da se otarasiš.

  • Vladeta

    23. jul 2016 | 17:18

    Vesli klark zar je tal covjek ledenih ociju jos na ovom svijetu Putuj igumane s onu stranu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA