Kapetan nasukao brod zbog konobara?

Pronađeno sedmo telo u olupini "Kosta Konkordije"

  • 5

Spasioci su pronašli još jedno telo u olupini luksuznog turističkog broda "Kosta Konkordija", koji se nasukao u blizini obala Toskane, pa se broj žrtava povećao na sedam.

Spasioci, koji nastavljaju potragu za preostalih 28 putnika i članova posade koji se vode kao nestali, još nisu izvukli telo sedme žrtve iz olupine, objavio je italijanski list "Stampa".

Istovremeno, italijanski dnevnik "Korijere dela sera" piše da se kapetan italijanskog kruzera približio isuviše blizu kamenitoj obali kako bi učinio glavnom konobaru koji tu živi, a u prilog tome ide i izjava konobarovog oca.

Prema dnevniku, koji se poziva na izjave očevidaca, neposredno pre nesreće kapetan Frančesko Sketino pozvao je glavnog konobara Antonela Tjevolija na most i rekao mu: "Antonelo, dođi da vidis, blizu smo tvog Ðilja".

Glavni konobar je svoju priču ispričao obalskoj straži i biće saslušan u istrazi o uzrocima nesreće, dodaje list.

Otac glavnog konobara Ðuzepe Tjevoli (82) izjavio je za Rojters da mu je sin telefonirao pre nesreće kada mu je rekao da će mu posada salutirati aktiviranjem sirene na brodu dok budu prolazili blizu Ðilja.

Italijanske vlasti su uhapsile kapetana Sketina, a kompanija "Kosta kroćere", vlasnik luksuznog turističkog broda, saopštila je da je on načinio "greške u proceni" i da nije poštovao proceduru o evakuaciji putnika i posade.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • telegrafrs

    17. januar 2012 | 09:24

    Kapetan se približio isuviše blizu kamenitoj obali kako bi učinio glavnom konobaru koji tu živi? http://t.co/WSlygcEy

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA