DA LI JE OVO REALNO? Nišlija nije imao KARTU U AUTOBUSU, a sada će morati da plati KAZNU OD 36.000 DINARA!

- Da li je normalno da kazna od 1.000 dinara naraste do 36.000? Pritom da ja nisam ni znao da mi reklamacija nije uvažena. Sada nemam pravo žalbe i moram ovo da platim, a ne znam ni kako, ni odakle - priča sa suzama u očima Mladenović koji će kaznu morati da plati

  • 10

Siniša Mladenović iz Niša je 2013. zatečen bez karte i posle suđenja dobio je presudu Višeg suda da mora da plati kaznu u iznosu od 36.000 dinara bez obzira na to što je, kako navodi, dva dana nakon potpisane kazne prijavio Direkciji za javni prevoz da ima mesečnu kartu.

- Ni sâm ne znam kako je kazna od 1.000 dinara narasla na sumu koju ja, kao socijalni slučaj, teško mogu da platim. Kada sam Direkciji odneo na uvid svoju mesečnu kartu, rekli su da će odgovoriti za desetak dana. Ali mi nikakav odgovor nije stigao više od godinu i po dana - počeo je priču za Južne vesti ovaj zatečeni Nišlija i naglasio:

NIŠLIJA ZEZNUO SISTEM: Setio se nečeg GENIJALNOG kako ne bi platio PERONSKU KARTU OD 300 DINARA!

- Nisam imao pojma da se Direkcija obratila izvršitelju i da moja reklamacija nije uvažena. Na tom dokumentu je pisalo da umesto 1.000 dinara treba da platim i zateznu kamatu od 2013. godine i troškove od 11.000 dinara.

Foto: Profimedia, Telegraf, Pixabay Foto: Profimedia, Telegraf, Pixabay

- Konsultovao sam se sa advokatom i priložio prigovor i ceo slučaj je završio na sudu. Osnovni sud je presudio u moju korist uz obrazloženje da je dug prema Zakonu o obligacionim odnosima zastareo. Direkcija je zatim angažovala privatnog advokata koji je uložio žalbu i slučaj je došao do Višeg suda koji je odlučio da dug ipak nije zasatreo, jer takvi dugovi zastarevaju u roku od 10 godina, a ne godinu dana, pa sada moram da platim 36.700 dinara.

Tvrdi da nije imao informaciju da reklamacija nije uvažena.

Gde idu milioni od peronskih karata na autobuskoj stanici u Beogradu?

- Da li je normalno da kazna od 1.000 dinara naraste do 36.000? Pritom da ja nisam ni znao da mi reklamacija nije uvažena. Sada nemam pravo žalbe i moram ovo da platim, a ne znam ni kako, ni odakle - priča sa suzama u očima Mladenović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Iz Direkcije, međutim, tvrde da svi putnici zatečeni bez karte bivaju redovno obaveštavani o svim koracima koje preduzimaju u njihovom slučaju.

OTVORILI KIŠOBRANE U AUTOBUSU: Beograđani morali da se snađu jer je lilo kao iz kabla! (FOTO)

- Mi na dnevnom nivou imamo sastanke i razmatramo sve reklamacije i građani, naši putnici, se obaveštavaju blagovremeno. Najsigurnije za sve koji koriste gradski prevoz je da kupe kartu, dnevnu ili mesečnu, i da ne dovode sebe u nezgodnu situaciju - izjavio je direktor Direkcije Saša Petronijević i dodao da je mnogim građanima omogućeno da kaznu od 1.000 dinara isplate u više rata i da su spremni na dogovor s putnicima.

SVI SU SE OKRETALI ZA OVOM BEOGRAĐANKOM U GSP: Kakav modni detalj iz gradskog autobusa! (FOTO)

Od početka tekuće godine odluka je Direkcije za javni prevoz da ovakve slučajeve ne kažnjava.

- Posebnom odlukom razdvojeni su oni putnici koji nemaju nikakvu kartu i oni koji imaju mesečnu, ali su je zaboravili - zaključio je Petronijević i rekao da je dovoljno da se u roku od tri dana dostavi dokaz da putnik zaista ima mesečnu kartu i da će kazna od 1.000 dinara koja mu je napisana u autobusu biti poništena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    27. jul 2016 | 11:41

    Uzmi tamo gde nema da bi tamo gde ima, imalo jos vise. To je taj princip koji je zakon u Srbiji. A u medjuvremenu...oni koji nemaju, lece onu decu, koja su buducnost Srbije. Jadna li si Srbijo, jadna i tuzna.

  • Ekonomista

    27. jul 2016 | 11:40

    Pa za te pare skoro moze da kupi taj gradski autobus, i ne vredi vise!

  • Jeretik

    27. jul 2016 | 12:55

    Pretvoreno u zatvor , to je oko 36 dana , skoro ko za utaju poreza od 100 000 evra .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA