NACIONALISTI IM PRETE: U Srbu danas Srbi i Hrvati slave 75 godina od antifašističkog ustanka!

Autohtona hrvatska stranka prava, na čelu sa Draženom Kleminecem, od 8. do 17. jula je držala šator uz samu spomen ploču u nameri da onemogući današnju proslavu na kojoj će se oko podneva okupiti poštovaoci antifašizma i pobornici razumevanja hrvatskog i srpskog naroda

  • 20

Srpsko narodno veće (SNV) i Savez antifašističkih boraca i antifašista (SABH) obeležiće danas u Srbu, u Hrvatskoj, 75. godišnjicu antifašističkog ustanka, a kako se očekuje svečanost će pokušati da onemoguće pripadnici Autohtone hrvatske stranke prava (AHSP) na čelu sa Draženom Keleminecem.

PALA ODLUKA: Hrvatska će predsedavati Evropskom unijom!

Klemetincu, inače, preti hapšenje jer mu je nedavno izrečena sudska zabrana da ne sme ući u Srb.

AHSB je, naime, od 8. do 17. jula držao šator uz samu spomen ploču u nameri da onemogući današnju proslavu na kojoj će se oko podneva okupiti poštovaoci antifasizma i pobornici razumevanja hrvatskog i srpskog naroda.

Na svečanosti će govoriti prvi predsednik nezavisne Hrvatske i poslednji predsedavajući Predsedništva nekadašnje SFRJ Stjepan Mesić, zatim predsednik Antifašističke lige Zoran Pusić i predsednik SNV-a Milorad Pupovac.

Foto: Wikipedia/DobarSkroz Foto: Wikipedia/DobarSkroz

S druge strane, Keleminac poziva na protest iakoje uveren da će biti uhapšen na ulasku u Srb s obzirom na to da mu je sud u Gračacu 18. jula isrekao šestomesečnu zabranu dolaska u to mesto.

- Spreman sam na hapšenje i zatvor zbog demokratije. Jeste li ikad čuli da je u slobodnoj Hrvatskoj ikome izrečena šestomesečna zabrana dolaska u neko mesto zbog političkih stavova?! Dosta mi je više toga - rekao je Keleminac, preneli su hrvatski mediji.

Takođe, Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najavio je učestvovanje u "središnjoj manifestaciji u Srbu podovom obeležavanja godišnjice 75 godina od ustanka naroda Hrvatske".

Reč je o "revolucionarnoj omladinskoj marksističko-lenjinistička organizaciji koja deluje na prostoru bivše Jugoslavije. SKOJ je obnovljen 1992. godine kao omladina Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ)", navode na stranicama svojeg mrežnog sjedišta."

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    27. jul 2016 | 11:18

    U prevodu ustaše prete srbima.

  • Ja

    27. jul 2016 | 11:43

    Mogu ustase(ne Hrvati,pravi Hrvati su kao i Srbi,radan,posten narod,ali nazalost naivan,koji se da lako zavesti)da besne koliko god zele,samo ime mesta gde je poceo ustanak protiv fasizma u Hrvatskoj(Srb),govori,ko je cinio okosnicu ustanika,ali i celokupnog partizanskog pokreta,tokom citavog drugog svetskog rata u danasnjoj Hrvatskoj..A to su Srbi iz Hrvatske..

  • Nino

    27. jul 2016 | 11:29

    Ma kakve ustase, mogu oni prijetit koliko hoce, dobitce po turu kao i prije u 2sv ratu. Hitlerove supcine, i svoj narod su ubijali, jos se javljaju ko misevi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA