MAJKA ZVANA HRABROST: Izgubila obe noge spasavajući decu od tornada (VIDEO)

Stefani Deker iz Indijane izgubila je obe noge u tornadu štiteći svoju decu. Dva meseca nakon tornada Dekerova se uspešno oporavlja, a nedavno je gostovala u emisiji kod Elen Dedženeris i čak zaigrala sa njom

  • 0

Stefani Deker , u martu ove godine, spasila je svoju decu od strašnog tornada u Indijani štiteći ih svojim telom. U tornadu je izgubila obe noge. Sećajući se strašnog događaja, hrabra majka prepričala je detalje samo dva meseca kasnije.

- U jednom trenutku mislila sam da mi je jedna noga skroz otkinuta od tela, mnogo sam krvarila ali nisam smela da umrem i da ostavim decu samu. Oni su me jedini održavali u životu - rekla je Dekerova.

- Sreća pa sam pronašla suprugovu staru kravatu kojom sam vezala nogu kako ne bih skroz iskrvavila. Tornado je divljao, molila sam Boga samo da prestane. U jednom trenutku sam uzela telefon i snimila mužu poruku, rekla sam mu da ga volim i snimila decu - seća se Dekerova.

- Niko nije mogao da zna kakav će ishod biti nakon tornada, hoćemo li ostati živi. U podrumu sam jedino mislila kako da njih spasim. Tornado je divljao a ja sam sve više krvarila. Ćerka mi je rekla: "mama plašim se, ne želim da umrem", a ja sam joj odgovorila kako će sve biti u redu - seća se Dekerova.

Koristila je stari dušek kako bi ih zaštitila od stvari koje su padale sa polica, sve dok sat vremena nakon stišavanja tornada Dekerin sin nije otišao je do prvih komšija i pozvao pomoć.

- Zahvaljujući njemu ja sam preživela - rekla je Dekerova.

Po prijemu u bolnicu, Dekerovoj je urađena hitna amputacija jedne noge do kolena dok joj je na drugoj amputirano stopalo. Dva meseca nakon tornada, grad im je sagradio montažne kuće.  Kao sećanje na činjenicu da su uspeli i preživeli razoran tornado, Dekerova je zatražila od muža da deca ispred kuće utisnu svoje šake u malter.

- Oduvek sam želela da to imam, ovo je samo dokaz da ćemo zauvek ostati tu i da ništa, pa čak ni tornado ne može da nas otera sa ovog zemljišta - zaključila je Dekerova.

Dva meseca nakon tornada, pošto se oporavila, Dekerova je gostovala u emisiji kod Elen Dedženeris i čak zaigrala sa njom! Lekari su govorili da će Dekerova moći da hoda uz pomoć proteza tek nakon godinu dana ali ona je ustala nakon samo dva meseca.

Kada je ustala, Dekerova je rekla:

- Nemojte govoriti da sam heroj, ja sam ipak samo majka - rekla je ona.

Pogledajte video snimak njenog gostovanja u TV emisiji:

(I. Danić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA