E OVO JE PRAVI POTEZ: Vozila zaplenjena od kriminalaca poklonjena roditeljima bolesne dece!

Ključeve kombija fiat "ducato" i vozila reno "espace" na placu Direkcije u Beogradu direktor Direkcije Dejan Carević uručio je predsedniku NURDOR-a Todoru Mančiću.

  • 5

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde poklonila je danas Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka - NURDOR dva vozila zaplenjena od kriminalaca.

Ključeve kombija fiat "ducato" i vozila reno "espace" na placu Direkcije u Beogradu direktor Direkcije Dejan Carević uručio je predsedniku NURDOR-a Todoru Mančiću.

(VIDEO) Od odlaganja krivičnog gonjenja skupljeno skoro 3 milona evra za decu, bolesne i umetnike

Prema rečima Carevića, Direkcija je prepoznala potrebe NURDOR-a i usvojila njihov zahtev da im se dodele na korišćenje dva motorna vozila.

Nije nam bilo teško da prepoznamo njihove potrebe, jer je NURDOR renomirano udruženje koje od 2003. godine bije najtežu moguću bitku kod nas - rekao je Carević.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On podseća da je NURDOR poznat po brojinim uspešnim projektima roditeljskih kuća, nabavci medicinskih uređaja, a bavi se i izdavačko edukativnom delatnošću... Istakao je i da je današnje uručenje vozila udruženju zapravo i sam smisao postojanja Direkcije, a to je da imovina koja je, kako je ukazao, trebalo da "posluži u nečasne svrhe dobije svoju pravu namenu i ode u prave ruke.

Tako je na neki način pravda zadovoljena jer se ukradena sredstva vraćaju onima od kojih su uzeta - naglasio je Carević.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

NURDOR-ov "Kamp Ljubavi i Nade" za decu i mlade koji su pobedili rak

Dodao je da bi direkcija trebalo da nađe pravu namenu imovini zaplenjenoj od izvršilaca krivičnih dela, i ukazao da je od velike važnosti da Direkcija ima dobru komunikaciju sa potencijalnim korisnicima imovine kako bi ona bila upotrebljena na najbolji način.

Mančić je poručio da su za NURDOR dobijena vozila najneophodnija stvar u ovom trenutku, jer udruženje već duže nema prevozno sredstvo.

Kombi i ovaj automobil će nam poslužiti da vozimo decu, a nadamo se da će unutra biti dečije pesme i smeha - naveo je Mančić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

KAMEN TEMELJAC ZA DEČIJE HEMATO-ONKOLOŠKO ODELJENJE: Bolje lečenje mališana obolelih od raka u Nišu

Pokretna i nepokretna imovina koja se od 2009. godine oduzima od izvršilaca krivičnih dela, do sada je našla svoje korisnike kod niza društveno-socijalnih institucija. Među njima su pored NURDOR-a, Univerzitetska dečija klinika u Tiršovoj, Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima, Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, velikog broja vrtića, gradskih, opštinskih institucija i pokrajinskih institucija i drugih.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA