≫ 

ZBOG PUTINA, HAOS NA PUTU PREMA MORU: Slovenci zatvaraju auto-puteve i tunele

Ruski predsednik Putin dolazi u Sloveniju, zbog čega su oni najavili zatvaranje auto-puteva i tunela kuda prolaze mnogobrojni turisti koji idu prema hrvatskoj obali

  • 4

Zbog ogromnog broja turista koji idu i vraćaju se s mora, možemo očekivati velike gužve na putevima prema jadrankoj obali. Međutim, ovo nije jedini razlog zbog kojeg će biti mogući haos u Hrvatskoj, već i zbog najavljivanog dolaska Vladimira Putina koji ide u Sloveniju.

STRAVIČAN SUDAR VOZOVA NA OBALI JADRANA: Najmanje 20 ljudi poginulo, izvlače leševe i povređene (FOTO) (VIDEO)

Naime, ruski predsednik Putin, kako je ranije rečeno, u subotu 30. jula dolazi u Sloveniju, pa su zbog toga Slovenci predvideli zatvaranje svojih auto-puteva, ali i tunela Karavanke, kuda obično dolazi stotine hiljada gostiju iz smera Austrije i Nemačke, preko Slovenije prema moru.

Na AUTOPUTU se prevrnuo BROD! Na putu KA MORU kilometarske kolone! (FOTO)

I na službenim stranicama Slovenskog autokluba, Austrijskog autokluba "ÖAMTC" i nemačkog "ADAC-a" već se šalju upozorenja potencijalnim putnicima da u predstojećem vikendu izbegavaju putovanje ili da krenu alternativnim putevima.

Austrijski autoklub "ÖAMTC" preporučuje izbegavanje prolaska kroz tunel Karavanke, jer će u nekoliko navrata toga dana biti zatvaran. Putnicima koji prolaze kroz Salzburg auto-putem A10 savetuje se korištenje auto-puta A23 prema Udinama i Gorici.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Istovremeno bi do zastoja moglo doći i na izlascima iz Hrvatske, pa se svima koji se vraćaju s hrvatske obale savetuje da koriste auto-puteve u Hrvatskoj i M7 u Mađarskoj, te eventualno slovenske A5, ali generalno se savetuje da se izbegavaju putovi preko Slovenije.

Savetuje se svim putnicima koji nameravaju da prolaze kroz Sloveniju i ući u Hrvatsku da se ne koriste rutom preko Ljubljane i da izbegavaju tunel Karavanke. Umesto toga preporučuje se smer preko Graca i Maribora do Macelja.

Foto: Promo Foto: Promo

Iz Slovenije i Hrvatske u smeru Austrije preporučuje se put preko Italije ili auto-puta A1 u smeru Maribora i zatim Graca.

Naime, kako kažu u ID "Riva Toursu" iz Minhena, putnici će se se čekati koliko god to bude trebalo, jer se ne može predvideti koliki će zastoji u saobraćaju nastati zbog blokade saobraćajnica u Sloveniji, a nijedan gost koji je uplatio krstarenje ne sme da ostane zakinut.

(Telegraf.rs/Izvor:net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DREAM

    27. jul 2016 | 17:31

    Kakvog je karaktera poseta?Dogadjaj od znacaja.

  • Lena

    27. jul 2016 | 16:27

    U petak pocinje raspust u republici Bajern, kako niko nije uzeo to u obzir? Ionako je uvek guzva, jos je ovo falilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA