JOVAN je ceo život bio žrtva šalterske MAFIJE, a sada mu se desilo NEŠTO PREDIVNO! (VIDEO)

Animirani film izrađen je sa cilјem da na zanimlјiv, ilustrativan i razumlјiv način informiše javnost u Srbiji o promenama koje donosi novi Zakon o opštem upravnom postupku

  • 2

Nakon donošenja novog Zakona o opštem upravnom postupkuMinistarstvo državne uprave i lokalne samouprave je za potrebe informisanja javnosti napravilo animirani film "Dobra uprava" kao bi se ljudi na zanimljiv i razumljiv način informisali o promenama koje donosi ovaj Zakon koji je 8. juna 2016. godine stupio na snagu.

ISTORIJSKI DAN ZA SVE SRBE: Od danas, bez papira na šaltere!

U filmu je predstavljen Jovan, tipičan građanin naše zemlje, koji ima ženu, decu, kredit za stan i auto. I treba mu nova biometrijska lična karta. Podneo je zahtev za novu ličnu kartu, a onda ga je uhvatila nervoza od čekanja u redovima. Probao je odmah preko poznanika da završi posao preko reda, ali ipak nije mogao da izbegne gomilu dokumenata koje je morao ponovo da pribavlja. I onda se Jovan pita ima li kraja ovoj agoniji sa redovima i papirima.

Novi Zakon o opštem upravnom postupku predstavlja kraj ove Jovanove agonije, jer Javna uprava će ovim Zakonom zaista prerasti u pravi uslužni servis svih svojih građana, kako građani ne bi bili na rubu živaca kada kroče u opštinu, neko ministrarstvo, vodovod ili katastar.

NOVA PRAVILA: Napokon bez gužve na šalterima u Srbiji!

Organi uprave sada će imati zakonsku obavezu da među sobom razmenjuju sva već postojeća dokumenta, što znači da Jovan više nikad neće pribavljati dokumanta koja negde postoje u sistemu. Sledeći put kad mu bude potrebna nova lična karta, on će podneti zahtev na jednom mestu, bez čekanja u redovima, šetanja od šaltera do šaltera i bespotrebnog stresa.

Printskrin: YouTube/Ministarstvo drzavne uprave i lokalne samouprave Printskrin: YouTube/Ministarstvo drzavne uprave i lokalne samouprave

Na taj način će se smanjiti troškovi i za Jovana i za sve druge građane, jer će institucije između sebe razmenjivati Jovanove već postojeće podatke besplatno, a uprava će postati dobar prijatelj, saradnik i pravi saveznik svakoga od nas.

DA, OD DANAS IDEMO BEZ PAPIRA NA ŠALTERE: Evo šta to STVARNO znači i koliko će nas KOŠTATI! (FOTO)

Aktivnim praćenjem rada javne uprave od lokalnog do republičkog nivoa građani i građanke pružiće podršku javnoj upravi u unapređenju njenog rada kako bi 1. juna 2017. godine bila spremna za punu primenu Zakona o opštem upravnom postupku.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lena

    27. jul 2016 | 16:21

    Dobro je da se neko setio da nesto menja.Bilo bi lepo....ali....kada?

  • Micko

    27. jul 2016 | 15:10

    Pre neki dan sam vadio isto kao i pre cekanje placanje u supu ludnica uzimaju brojeve po noci da bi bili na redu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA