≫ 

DRAMA USRED POŽARA U ŠAFARIKOVOJ: Molio komšije da mu pomognu, niko nije hteo da mu otvori vrata! (FOTO)

- U Beogradu niko ne kontroliše majstore, a njihova je glavna krivica u celom slučaju - zaključio je čovek koji je danas izgubio sve

  • 30

U Šafarikovoj ulici u centru Beograda izbio je požar u stanu Radivoja Radenkovića (56), advokata u penziji. Sve je počelo tako što je pre nekoliko dana, kako tvrdi, pozvao majstore koje je našao preko interneta i koji su nakon provere rekli da je sa instalacijama sve u redu. 

Međutim, Radivoje kaže, ispostavilo se da nije tako.

Najednom je izbio požar, instalacije su počele da varniče, ogromni plamen se stihijski širio, a Radivoje je u žurbi izleteo i počeo da moli komšije za pomoć. Pričinjena je ogromna materijalna šteta jer ništa u stanu nije bilo osigurano, tako da je Randeković izgubio svu ušteđevinu.

Stan ispod je oštećen od vode nakon gašenja požara, a gornji sprat je oštećen vatrom.

POŽAR U CENTRU BEOGRADA: Cela grada evakuisana!

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

- Pre dve godine renovirao sam stan i pozvao sam električara da mi promeni sve instalacije jer sam želeo da budem siguran. Stavljao sam velike keramičke ploče da ne bih više trpeo molere i njihovo razbijanje. Jedan električar je tada dirao razvodnu tablu i očito je to bio problem - rekao je za Telegraf Radenković, kome je u požaru stradala cela jedna soba i terasa do zidova, dok su stvari u dnevnoj sobi delimično ostale, a sada čeka da ga, nakon izvršenog uviđaja, puste unutra i da vidi šta može da se spase.

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

Radenković tvrdi da je krivica na majstoru kog je našao preko interneta, a koji je bio nekoliko dana pre požara i rekao da je sa instalacijama sve u redu.

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

- Jutros sam uključio HI FI uređaje, pošto se njima sada bavaim, i počelo je varničenje. Isključio sam kompletnu struju u stanu, međutim, i dalje je varničilo i vatra je zahvatila hrpu mojih košulja, požar se proširio i jednog momenta je uhvatio zavese, pa krevet. Kada je krevet počeo da gori, izgledalo je kao plast sena koji hvata vatra. A kad je tepih počeo da gori, počeo je neviđeni dim da kulja - rekao je vidno potreseni Radenković i dodao:

- Izleteo sam bez pantalona u donjem vešu u zgradu, bez ičega, i počeo da dozivam komšije. Svi su se zaključali unutra, a ja sam dozivao. Tek posle 7-8 minuta neko je pozvao vatrogasce i stigli su za četiri minuta. 

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je šokirano rekao da zgrada, kao i mnoge u Beogradu, nema protivpožarni aparat.

- U Beogradu niko ne kontroliše majstore, a njihova je glavna krivica u celom slučaju - zaključio je čovek koji je danas izgubio sve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • МЖШ

    28. jul 2016 | 14:01

    Срамота шта смо постали.Некада беше моћна Србија и братство међу Србима.Комшије срам вас било,нико човеку да помогне.А мајстора не желим ни да коментаришем.

  • Јасмина

    28. jul 2016 | 13:45

    Мајстори се не траже преко Нета,а што се комшија тиче згрожена сам..

  • N. S

    28. jul 2016 | 14:01

    Cela zgrada je spolja katastrofa. On je zapanjen što zgrada nema protiv-požarni aparat, a nije zapanjem, što on nema. U svakom slučaju, čoveka je snašlo zlo, a štetu će tek videti. Ali naj važnije je da niko nije stradao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA