DVE NAJOPASNIJE TERORISTIČKE ORGANIZACIJE PRED RASKIDOM: Al Kaida i Nusra front se razdvajaju

Na snimku se čuje lider Al Kaide Ajman al Zavahri kako kaže pripadnicima Nusra fronta da mogu "bez oklevanja da žrtvuju organizacione i partijske veze (sa Al Kaidom)"

  • 1

Al Kaida je dala dozvolu Al Nusra frontu, svom sirijskom ogranku, da se organizaciono odvoji ukoliko mu je to potrebno da bi sačuvao jedinstvo i nastavio borbu u Siriji, pokazuje danas objavljeni video snimak.

LIDER AL KAIDE: "Otimajte zapadnjake"

Na snimku se čuje lider Al Kaide Ajman al Zavahiri kako kaže pripadnicima Nusra fronta da mogu "bez oklevanja da žrtvuju organizacione i partijske veze (sa Al Kaidom)" ukoliko se one kose sa njihovim radom kao jedinstvene organizacije, prenosi Rojters.

- Bratstvo Islama među nama je jače nego bilo koja organizaciona pripadnost, vaše jedinstvo je nama važnije od bilo kakvih organizacionih veza - rekao je Zavahiri na snimku, kako prenosi britanska agencija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Al Nusra front je proglašen za teorističku organizaciju u SAD, ali se često bori protiv Bašara al Asada zajedno sa grupama koje Vašington i arapske zemlje podržavaju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir SR.

    28. jul 2016 | 16:17

    Za nas su najopasnija OVK I HDZ Sta mi imamo sa ovim debilima sa strane .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA