Britanski šef policije: Pitanje je kada, a ne da li će biti napada (FOTO)

Upozorenje šefa Metropolitan policije objašnjava postojeću procenu o "ozbiljnim pretnjama" međunarodnog terorizma, a usledilo je posle niza napada u Nemačkoj i Francuskoj, od kojih su neki povezani s islamskim ekstremistima

  • 4

Velika Britanija ne može biti u potpunosti zaštićena od terorizma i napada sličnih onima koji su se nedavno dogodili na evropskom kontinentu, a pitanje je vremena kada će se dogoditi i u Britaniji, izjavio je danas šef londonske policije Bernar Hogan-Hau.

Grčka policija uhapsila 25 anarhista

Upozorenje šefa Metropolitan policije objašnjava postojeću procenu o "ozbiljnim pretnjama" međunarodnog terorizma, a usledilo je posle niza napada u Nemačkoj i Francuskoj, od kojih su neki povezani s islamskim ekstremistima.

Hogan-Hau je rekao da su ljudi u Britaniji sve više zabrinuti da su oni sledeći na udaru.

"Osećam i razumem taj strah i kao policijski zvaničnik zadužen za sprečavanje takvog napada znam da želite da vas razuverim. Bojim se, međutim, da to ne mogu u potpunosti da učinim", naveo je šef londonske policije u tekstu objavljenom na svom blogu koji je objavio Mejl on sandej.

- Već dve godine pretnje su ocenjene kao "ozbiljne". To znači da je napad veoma verovatan, može se reći da je pitanje "kada, a ne ako" - rekao je Hogan-Hau, prenela je Hina.

Novi britanski ministar bezbednosti Ben Valas kazao je da se sastao s vlasnicima najvećih trgovačkih centara u zemlji kako bi s njima razgovarao o njihovim bezbednosnim planovima.

- U svetlu događaja u Francuskoj i Nemačkoj vlada želi da osigura da trgovački centri i stadioni, gde se okuplja masa ljudi, dobiju potrebnu podršku - rekao je on za Sandej tajms.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Messi

    31. jul 2016 | 22:49

    Bice napada ali samo Petkom. Ukljucite malo mozak i obratite paznju , Pariz,Brisel, Nica , Minhen ,to je sve bio PETAK.

  • saposnikov

    1. avgust 2016 | 09:52

    Englezi su spremni na sve .. Navikli su na bombe i napade .. Imaju izuzetno jaku tajnu sluzbu policiju i armiju.. A petak bi mogao biti jer tada se muslimani mole u dzamijama i nisu na ulicama u tolikom broju tako da to jeste dobra poenta da bi mogao biti opet petak

  • atila

    1. avgust 2016 | 08:10

    Tako je brate!Petak Turski svetac.Srbijanci za to nisu čulai,samo Srbi:

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA