≫ 

VELIKA EKSPLOZIJA ODJEKNULA KABULOM: Kamion-bomba udario u zgradu smeštaja gde borave turisti

Glavnnim gradom Avganistana, kabulom začula se snažna eksplozija

  • 2

Večeras je snažna eksplozija odjeknula Kabulom, glavnim gradom Avganistana.

Eksploziju je izazvao kamion-bomba koji je udario u zgradu smeštaja "Najtgejt" u kom najčešće borave turisti, i četiri napadača su otvorila vatru, javlja glavni urednik lokalnog televizijskog kanala TOLO njuz, Loftfulah Najafizada.

Smeštaj "Najtgejt" već je bio meta terorističkog napada 2013. godine kamionom-bombom tokom noći, nakon čega je pet napadača zapucalo.

Prema rečima svedoka, struja ja nestala u celom gradu, mada prema pojedinim tvitovima, nestala je i pre same eksplozije, piše "Raša tudej".

JAKA EKSPLOZIJA U NEMAČKOJ: Sve se treslo u blizini migrantskog kampa!

Eksplozija se dogodila u sred noći, oko 1:30 ujutru po lokalnom vremenu.

EKSPLOZIJA U FABRICI ORUŽJA: Crni dim prekrio nebo u Azerbejdžanu, ima žrtava (FOTO) (VIDEO)

Kako su na Tviteru korisnici objavljivali, eksplozija je bila zastrašujuće snažna i ceo grad je digla na noge. Novinar iz Kabula, Loftfulah Najafizada prenosi da se eksplozija dogodila u regionu Pul-e Čarkhi, u čijoj blizini se nalazi veliko skladište gasa, ali i vojne baze. On dodaje da se čuju i zvukovi borbe, ali naglašava da su to sve prve informacije koje nisu još potvrđene.

Novinar iz Avganistana Abdul Farid Ahmad izvestio je da su primećena policijska vozila kako odlaze prema navodnoj lokaciji elsplozije.

(Telegraf.rs/RT.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA