IMAM ZGROZIO SVET: "U islamu vam je dozvoljeno da imate seks sa svojom robinjom" (FOTO)

Za imama Ali Hamudu se sumnja da radikalizuje mlade dečake pre njihovog puta u Siriju, gde odlaze kako bi se pridružili Islamskoj državi

  • 26

Imam iz džamije u Kardifu, glavnom gradu Velsa, Ali Hamuda podigao je u nedelju tenzije tokom propovedi rekavši da je u islamu dozvoljeno imati seksualne robinje.

MORAMO DA NAPRAVIMO PAKT SA ISLAMOM: Dramatičan apel premijera Francuske!

Za ovog imama se sumnja da radikalizuje mlade dečake pre njihovog puta u Siriju, gde odlaze kako bi se pridružili Islamskoj državi.

Dve godine nakon što su "kardifski džihadisti", koji su prisustvovali njegovim propovedima otišli u Siriju 2014. godine, Hamuda i dalje propoveda u istoj Al Manar džamiji i to dečacima od kojih neki imaju samo 13 godina, naveo je Dejli mejl, a prenosi RT.

Njegove vanredne propovedi u Al Manar džamiji tajno je snimio jedan reporter. U jednom delu snimljenog materijala, Hamuda objašnjava poruke proproka Muhameda, ali je u propoved ubacio i svoje tumačenje. On kaže da će se desiti Sudnji dan, kad robinja bude rodila dete svom gospodaru.

- Pre sudnjeg dana će se desiti mnogo ratova, a zbog njih će mnogo žena da bude zarobljeno, a u islamu vam je dozvoljeno da imate seksualne odnose sa svojom robinjom, a i sa ženom - naveo je Hamuda. Hamuda, koji je rođen u Palestini, ali je odrastao u Britaniji, nijednom nije spomenuo da je ropstvo zabranjeno u islamu i da je ilegalno u Velikoj Britaniji.

Novinar, Rizvan Sijed, koji je uspeo krišom da snimi propovedi imama Hamuda, kaže da je u džamiji pronašao i brojnu ekstremističku literaturu.

- Video sam knjige koje se zalažu za brutalno nasilje, seksizam, homofobiju, smrtnu kaznu, silovanje i mnoge druge grozote - tvrdi Sijed.

Foto: AP/Tanjug, Profimedia Foto: AP/Tanjug, Profimedia

Al Manar džamija je dosta često bila domaćin mnogih ekstremističkih propovednika, međutim i dalje negiraju bilo kakvu povezanost sa radikalizmom. Do 2013. godine, Hamudi je bilo dozvoljeno da propoveda za vreme ručka u jednoj školi u Kardifu, gde je jedan od trojice tzv. "kardifskih džihadista" pohađao nastavu.

On je govorio o tome kako je muzika manipulativna i da u islamu nije dozvoljeno mešanje muškaraca i žena.

Jedan od najpoznatijih britanskih imama, Šahida Raza, ističe kako ropstvo uništava dostojanstvo ljudi, da je protiv zakona islama i da samo pristalice Islamske države tvrde da je ono dozvoljeno. Kako navode istaknute ličnosti iz islamske zajednice u Kardifu, Hamuda ima reputaciju izuzetno ekstremnog čoveka i nije dobrodošao u većini džamija u regionu.

Foto: Youtube.com Foto: Youtube.com

Kada je Hamuda protekle nedelje suočen sa ljudima iz "Hardcash"-a, nezavisne televizijske kompanije koja je snimila njegove propovedi, on se branio kako su snimci namešteni i da su njegove reči izvučene iz konteksta i da on osuđuje ideologiju i akcije tzv. Islamske države.

Na pitanje da li je radikalizovan, Hamuda je rekao: "Da jesam, već bih odavno bio zatvoren, a to očigledno nije istina".

Nakon suočavanja sa ljudima iz televizije, Hamuda je sledeće nedelje tokom svoje propovedi govorio protiv Islamske države.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    1. avgust 2016 | 17:29

    Zar muslimani ne prichaju da su zene slobodne i ravnopravne? Odakle onda robinje? Boleso mnogo

  • Marijana Bakov

    1. avgust 2016 | 14:58

    Ja sam pre neki dan postavila to pitanje jednom muslimanu,covek me ubedjuje da to ne pise u Kuranu,znaci na sve moguce nacine lazu i mazu.Sve sto je ovaj imam izjavio zaista pise u Kuranu.Ne postoji dzaba ona poslovica koja kaze,nije pametan onaj ko zna da cita ,vec je pamaetan onaj koji ne veruje u sve sto procita.Ali izgleda kod njih pametni izumrli odavno.

  • Ja

    1. avgust 2016 | 11:25

    I eto,nadje se budala,izokrene svoju religiju,i"paf",bukne svetski rat.Gde su uceni ljudi iz Islamskog sveta,da"tazotkriju"ovog klovna!?Kao sto Hriscanstvo i Judeizam imaju svoje radikale struje i ljude koji ppropovedaju te religije na pograsan nacin,ocigledno je,da u Islamu,sad u"prvi plan"upravo doaze takvi."mutni likovi"-koji bi rat sa celim svetom.To su oni,sto bi da"ubrzaju istoriju",sto hoce vestacki da stvore Sudnji dan.E,pa ne ide to tako.Obavezno,ali obavezno,da ga bar 5-6 uglednih imama,iz razlicitih delova sveta,da ga razotkriju pred celim svetom,da je ekstrem,da je lazov i varalica..I mislim,da ce se strasti,makar malo stisati..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA