PRONAĐENA TELA DVOJICE MUŠKARCA: Da li je rešena misterija nestalog oca i sina na planini Bistra?

Leš starijeg muškarca, koji je prvi pronađen možda će baciti više svetla na ovaj zagonetan slučaj, jer se prema njegovoj odeći pretpostavlja da se radi o Ljubomiru Micevskom koji je nestao sa svojim sinom Sašom

  • 0

Armijski rendžeri i specijalni policijski timovi „tigri“ prošle nedelje su u jednoj uvali na planini Bistra u oblasti zvanoj Koš, između sela Lazaropole i Gari pronašli leš muškarca u fazi raspadanja, a nekoliko dana kasnije još jedan leš muškarca. Na toj planini, na zapadu Makedonije, pre 17 dana su se izgubili otac i sin  Ljubomir ( 78 ) i Sašo ( 50 ) Micevski iz Skoplja, koji su iz svoje vikendice u selu Lazaropole otišli na Bistru da sakupljaju pečurke.

MISTERIOZNI NESTANAK OCA I SINA NA PLANINI: Nema ih već 11 dana, cela Makedonija ih traži!

Poslednji kontakt sa porodicom su preko mobilnog telefona, pre nego što im se ispraznila baterija, ostvarili 14. jula oko 22 sata, odnosno istoga dana kada su otišli na planinu. Od tada im se gubi svaki trag, a uprkos intenzivnoj potrazi rodbine, meštana, policije, vojske, oni kao da su u zemlju propali.

Leš starijeg muškarca, koji je prvi pronađen možda će baciti više svetla na ovaj zagonetan slučaj, jer se prema njegovoj odeći pretpostavlja da se radi o Ljubomiru Micevskom koji je nestao sa svojim sinom Sašom.

- Sto godina da smo tražili na tom mestu ne bi bilo nikakve šanse da ga nađemo. Ljudska noga tu nije kročila. Otac je najverovatnije mislio da će tuda uspeti da se spusti niz planinu na put. To je šumoviti predeo sa uvalama. Starac je pao niz strme stene sa visine od desetak metara u jedan potok - kaže Refik Pajkovski, komandir policijske stanice u mestu Rostuše.

On je rukovodio akcijom, a i sam je učestovovao u pronalaženju nestalog oca i sina.

Printskrin: TV Nova Printskrin: TV Nova

- Trideset godina sam u službi i do sada nisam imao ovakav slučaj. I specijalci su sa užadima i policijskim psima pretražili ceo teren i ništa nisu našli. Čudno je što ga ni lešinari nisu pronašli. Zatražili smo pomoć od armije, jer se do tamo nije moglo stići ni sa helikopterom, ni sa konjima. Armijski rendžeri i policijski „tigri“ su se do tela prvo supstili niz konopac, pa posle peške. Njegovo telo smo jedva izvadili, tek uveče oko 22 sata - kaže Pajkovski.

Da li se zaista radi o nestalom Ljubomiru pokazaće nalazi obdukcije leša u Institutu za sudsku medicinu u Skoplju.

- Prva saznanja upućuju da je umrli jedan od dvojice nestalih, otac ili sin za kojima se tragalo na planini Bistra. Ipak, obdukacija treba da utvrdi tačan identitet žrtve i uzrok smrti - ističu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Gostivaru, koje je dalo nalog za obdukciju.

U međuvremenu, svega 500 metara od prvog, policijski specijalci su pre dva dana pronašli leš još jednog čoveka. Veruje se da se radi o sinu Ljubomira, Saši Micevskom, ali identitet oba tela treba da utvrdi obdukacija sudske medicine u Skoplju.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA