SNAŽAN ZEMLJOTRES RAZORIO JAPAN: U stvari, ipak nije!

Japanska Meteorološka služba je greškom nešto iza 17 časova po lokalnom vremenu objavila upozorenje da se dogodio zemljotres jačine 9,1 stepeni Rihterove skale

  • 0

Japanske vlasti greškom su danas objavile upozorenje o snažnoj zemljotresu na širem području Japana koji se nije dogodio, ali je nakratko izazvao paniku kod građana i poremetio železnički saobraćaj.

TRESLA SE GRČKA: Jak zemljotres pogodio Krit, ne zna se ima li povređenih!

Japanska Meteorološka služba je nešto iza 17 časova po lokalnom vremenu objavila upozorenje da se dogodio zemljotres jačine 9,1 stepeni Rihterove skale, prenela je agencija AP.

Neki građani koji na pametnim telefonima imaju aplikacije koje ih obaveštavaju o zemljotresima su ubrzo potom dobili poruke sa upozorenjem.

To upozorenje Meteorološke službe, iako je povučeno samo nekoliko sekundi kasnije, izazvalo je žustru raspravu na Tviteru.

Služba je saopštila da istražuje zašto je upozorenje poslato, a jedan njen zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da bi razlog mogao da bude grom koji je pogodio seizmograf, instrument koji registruje zemljotrese.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA