Prijem za uspešne sportiste u opštini Negotin (FOTO)

Predsednik opštine Negotin, Jovan Milovanović, priredio je danas prijem za Mlađana Nedeljkovića, prvaka Evrope u bodibildingu u disciplini "Mister fitnes model" i košarkašice Hajduk Veljka, koje su na državnom prvenstvu u basketu "3 na 3", pod imenom "Eliksir Hajdučice", osvojile prvo mesto i plasirale se na Balkansko prvenstvo

  • 0

- Želeo bih da pre svega čestitam mladim sportistima na ovim izvanrednim rezultatima, koji su nagrada za njihov naporan rad. Ono što je bitno, jeste da se mladi sve više bave sportom, u sve većem broju, što je jako dobro, ne samo zbog zdravlja već i zbog formiranja ličnosti. Istrajnost, upornost i ambicija treba da se gaje kod mladih naraštaja i preko sporta, a rezultati se nižu jedan za drugim. Sredili smo dosta stvari u oblasti sporta. Usvojeni su pravilnici, sređena finansijska situacija u klubovima, redovno finansiramo sve njihove aktivnosti, a rad sa decom je izuzetno važan, kao i odabir trenera koji rade sa mlađim generacijama. Pozitivan primer je upravo Dušan Mandić, koji dobro radi sa najmlađima i rezultat nije izostao - istakao je Jovan Milovanović, predsednik opštine Negotin.

Foto: Promo Foto: Promo

Mlade košarkašice Evgenija Jović, Kristina Đurđić, Milica Milić i Jovana Tranić, koje nastupaju i za seniorsku ekipu KK "Hajduk Veljko", u Drugoj ligi Srbije, predvođene trenerom Dušanom Mandićem, uspešno su prebrodile sve prepreke na državnom prvenstvu mladih i osvajanjem prvog mesta isborile se za učešće na Balkanskom prvenstvu, koje će biti održano 20. avgusta u Splitu. Mandić je izuzetno ponosan na svoje mlade košarkašice i na njihov zajednički uspeh.

- Izuzetno sam ponosan na ove devojke, koje su pokazale izuzetnu dozu ozbiljnosti u pripremnom periodu za ovaj turnir. Na samom turniru pokazale su srce i karakter i pored toga što nisu bile u grupi favorita, zasluženo su osvojile prvo mesto. Pokazale su da imaju nešto u sebi što krasi velike šampione.

Foto: Promo Foto: Promo

Mlađan Nedeljković, dobitnik Majske nagrade opštine Negotin za 2015. godinu, nastavio je i ove godine sa uspesima.

Na prvenstvu Evrope, koje je održano u Napoliju u Italiji, sredinom juna meseca okitio se evropskom titulom u kategoriji mister fitnes model. Za svoje uspexe, Nedeljković je nagrađen i zlatnom plaketom MUP-a, koju mu je uručio ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, Nebojša Stefanović.

Foto: Promo Foto: Promo

- Put do Evropskog prvenstva je bio jako težak, naporan, ali se isplatio. Vratio sam se sa zlatnom medaljom, postao prvak Evrope i ispunio još jedan svoj san. Učesnici su bili iz gotovo svih evropskih zemalja, a moja kategorija je bila još jača, jer je bilo dosta takmičara iz Italije i to posebno daje draž mojoj pobedi. Uslovi i organizacija su bili na visokom nivou, organizatori su ispoštovali sva pravila i sav trud i napor koji su svi takmičaru uložili da bi nastupili na tako velikom takmičenju. Usresrediću se u narednom periodu maksimalno na Svetsko prvenstvo naredne godine i daću sve od sebe da ostvarim što bolji rezulta - ističe Nedeljković.

Nedeljković je poručio mladim sportistima da maksimalno budu usresređeni na svoj cilj, i da je za uspeh najvažnija čelična volja i spartanska disciplina, jer svaki uspeh dolazi vam zone konfora.

Foto: Promo Foto: Promo

Bogdan Gugić, predsednik Sportskog saveza opštine Negotin obećao je mladim sportistima da će njihov uspeh biti adekvatno nagrađen. 

(Telegraf.rs/Izvor:Negotin.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA