NISAM VIDEO "U" NA ZASTAVI, NISAM MALOUMAN: Hrvatski ministar kulture tvrdi da nije znao da pozira sa ustaškim znamenjem

- Naravno da nisam video, zar misle da sam malouman - istakao je Hasanbegović

  • 28

Odlazeći ministar kulture Zlatko Hasanbegović, koji se u nedelju fotografisao sa grupom mladića, koji su u ruci držali zastavu sa istaknutim "U", tvrdi da nije video zastavu zbog gužve na otvaranju spomenika Miru Barešiću, hrvatskom teroristi, ubici jugoslovenskog ambasadora Vladimira Rolovića u Švedskoj 1971.

NOVE PROVOKACIJE: Hrvatski ministar kulture opet POZIRAO sa ustaškim znamenjem!

- Među hiljadama ljudi stotine su prilazile, oni su se našli, nisam video, to je nažalost danak koji se mora platiti - rekao je Hasanbegović, iako se na fotografiji jasno vidi da on u roze košulji stoji sa strane odakle je zastava i istaknuto "U", simbol ustaštva, veoma lako vidljivo.

"Naravno da nisam video, zar misle da sam malouman", ponovio je Hasanbegović za portal Index.hr.

Još jednu u nizu kompromitujućih fotografija Hasanbegovića sa ustaškim simbolima obelodanio je na svom Fejsbuku zastupnik u poslednjem sazivu Sabora iz Hrvatske narodne stranke Igor Kolman poručivši:"Ovako se danas fotografisao tehnički ministar kulture i potpredsednik HDZ. Onda će opet tvrditi da su ga pogrešno interpretirali".

Hasanbegović se na otkrivanju spomenika ubici Barešiću, u nedelju u selu Drage, kod Pakoštana, fotografisao sa grupom muškaraca koji su razvili zastavu s grbom, koji ima prvo belo polje, ali i natpis "Frankfurt" s tim da je font slova "U" u nazivu grada nešto veće i dominantnije od ostalih.

Lider HDZ-a Andrej Plenković je u ponedeljak poverovao u objašnjenje Hasanbegovića, kada su ga o tom incidentu upitali novinari na pres konferenciji.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA