Devojčica Vanesa (13) prvi put otišla na bazen i UDAVILA SE

Kada su to videle njene drugarice, skočile su u bazen, izvukle je iz vode i počele joj, kako su znale i umele, pružati prvu pomoć

  • 2

Dečija igra pretvorila se u tragediju na severu Makedonije. Trinaestogodišnja devojčica Vanesa Džaferi iz naselja Pero Čiču u Kumanovu, prvi put je prekjuče otišla na bazen i – udavila se.

U PROVALIJI PRONAĐENO TELO U FAZI RASPADANJA: Specijalci ga izvlačili više od 5 sati, auto smrskan (FOTO)

Nesreća se dogodila oko 15,30 časova u napuštenom bazenu sa lekovitom vodom "Stara Banja" u Kumanovu. Devojčica je otišla na bazen sa dve drugarice da se kupa. Čim je ušla u bazen, počela je da se davi.

Kada su to videle njene drugarice, skočile su u bazen, izvukle je iz vode i počele joj, kako su znale i umele, pružati prvu pomoć. Dok joj je jedna davala veštačko disanje, druga je pozvala Hitnu pomoć, ali maloj Vanesi Džaferiji više nije bilo spasa.

U domu porodice Džaferi još ne mogu da poveruju u ono što se dogodilo. Kažu da je Vanesa bila treće od četvoro dece u porodici i da je tog kobnog dana prvi put otišla da se kupa u napušteni bazen u kumanovskoj "Staroj Banji".

- Jutros je bila kod kuće i čistila dvorište. Razgovarali smo. Bila je mirno i povučeno ali vredno dete. Nije išla u školu, ali je pomagala kod kuće. Sva komšijska deca idu na taj bazen, pa je otišla i ona. Merak joj je bio. I eto, desila se nesreća. Popodne je došla policija i rekla nam da se udavila, kaže Igbala, strina nesrećne devojčice Vanese.

Do pre desetak godina sa kompleksom "Stara Banja" gazdovalo je preduzeće "Biserka". Kada je firma propala, bazen i celokupna imovina su ostali nezaštićeni i prepušteni zubu vremena.

Pre dve godine jedna privatna firma iz Kumanova je dobila koncesiju da može eksploatisati termomineralnu vodu iz kompleksa, a tek u petak, 27. jula i dozvolu za renoviranje objekta u kome se nalazi zapušteni bazen sa mineralnom vodom.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA