10.000 BORACA KREĆE U BITKU ZA ALEPO: Konačni okršaj Asadovih snaga i pobunjenika u gradu pod opsadom (FOTO) (VIDEO)

Izvor iz pobunjeničkih snaga rekao je da je u toku "velika epska bitka za Alepo" u kojoj učestvuje oko 10.000 boraca, najmanje 95 tenkova i nekoliko stotina raketnih bacača

  • 3

Intenzivni sukobi vode se u okolini sirijskog grada Alepa, gde pobunjenici pokušavaju da probiju obruč koji su oko grada napravile državne snage.

ALEPO POD OPSADOM, DECA OČAJNA: Pale gume kako bi zbunili bombardere (VIDEO)

Tokom vikenda, pobunjenici su pokušali da povežu područja koja kontrolišu u istočnom i zapadnom delu grada. Oni su aktivirali snažnu bombu u tunelu ispod položaja sirijske armije u strateški važnom okrugu Rauseh, prenio je Bi-Bi-Si. Armija je uzvratila na te napade uz podršku ruskih vazdušnih udara, kako bi sprečila pobunjenike da se probiju.

Procenjuje se da oko 250.000 civila živi pod opsadom u oblastima koje kontrolišu pobunjenici od kada su ih državne snage opkolile prošlog meseca.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Izvor iz pobunjeničkih snaga rekao je da je u toku "velika epska bitka za Alepo" u kojoj učestvuje oko 10.000 boraca, najmanje 95 tenkova i nekoliko stotina raketnih bacača.

Ovaj izvor je dodao da su bomabši-samoubice spremni da krenu vozilima punim eksploziva prema položajima armije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sirijska opservatorija za ljudska prava, čije je sedište u Londonu, saopštila je da je ovo do sada najveća ofanziva pobunjenika i da se borbe vode na svim glavnim frontovima u gradu.

U izveštajima se navodi da je u poslednja tri dana poginulo oko 50 pobunjenika i nekoliko desetina vojnika. Navodno su bačena i burad sa hlorom, koji je zahvatio oko 30 ljudi, uglavnom žena i dece. U ovom trenutku nije poznato ko je odgovoran za napad gasom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    3. avgust 2016 | 10:09

    Scenario poznat i dobro uhodan!zavrsice se rat e onda ce Eu i amerika da pomognu izgradnjuu isirije i renoviranje sa njihovim parama koje su opljackali a i sa americkim firmama normalno

  • Fastman

    3. avgust 2016 | 11:59

    Konacni obracun po dvadeseti put

  • Deli

    3. avgust 2016 | 12:00

    Kreću na put bez povratka, onako, na kamaru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA