OKAČIO JE OVU FOTKU NA FACEBOOK: Policija ga je odmah uhapsila jer je okoreli pedofil (FOTO)

Tehnologija pod nazivom "Photo DNA" olakšava policiji istragu, jer automatski sortira fotografije koje su agenti već videli i stražili, pa je na taj način proces identifikacije počinioca sa devet mesecima smanjen na manje od mesec dana

  • 0

Džim Kol je specijalni agent u Unutrašnjoj bezbednosti Amerike gde se bavi identifikacijom žrtava koristeći najnovije kompjuterske tehnologije, a način na koji je uspeo da identifikuje jednog pedofila je krajnje neverovatan.

RUSI NAMAMILI PEDOFILA, PA GA UBILI OD BATINA: On preklinje za svoj život tokom KRVAVOG IŽIVLJAVANJA!

Kol je na osnovu jedne fotografije i detalja koji su prikazani na njoj uspeo da dođe do imena čoveka koji je zlostavljao decu, a koji je osuđen na 110 godina zatvora.

Naime, policija je došla do fotografije na kojoj se vidi dete u kupatilu koje kleči, a prosečnim ljudima na slici osim deteta ništa ne bi zapalo za oko. Međutim, Džim je na slici video bočicu sa lekovima na kojoj se videlo samo ime Stiven, prva dva slova prezimena i tri broja recepta pod kojim je zaveden lek.

Na osnovu ovih informacija, policija je u bazi pretražila sve osobe koje spadaju pod dati kriterijum i došli su do imena Stiven Kiting. Međutim, to nije sve.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Na fotografiji se vidi i prst pedofila, a koristeći najnoviju tehnologiju u prepoznavanju objekata na slici, policija je uspela da skenira otisak ovog čoveka i pronađe ga u bazi. Ovaj slučaj je inače prvi na svetu u kojem je policija uspela da izvuče otisak osobe sa fotografije.

Tehnologija pod nazivom "Photo DNA" olakšava policiji istragu, jer automatski sortira fotografije koje su agenti već videli i stražili, pa je na taj način proces identifikacije počinioca sa devet mesecima smanjen na manje od mesec dana.

Džim Kol i njegov tim na nedeljnom nivou istražuju više od 500.000 sličnih fotografija u potrazi za pedofilima, što na godišnjem nivou iznosi neverovatnih 24 miliona.

(Telegraf.rs / Izvor: cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA