GORAN VUJOŠEVIĆ UBIJEN NA BRODU U KINI? Pronađen sa četiri rane na stomaku, pored njega je bio nož iz kuhinje

Vu­jo­še­vić je ukr­can na brod u svoj­stvu ka­de­ta pre se­dam da­na, da bi na­kon tri da­na te­le­fo­nom kon­tak­ti­rao maj­ku i su­pru­gu, ko­ji­ma se to­kom raz­go­vo­ra po­ža­lio da je do­šao u ver­bal­ni su­kob sa ku­va­rom, Fi­li­pin­cem, ko­me je čak išao da se iz­vi­ni, što on ni­je pri­hva­tio

  • 3

Po­mo­rac iz Ko­to­ra Go­ran Vu­jo­še­vić (26) tra­gič­no je na­stra­dao u uto­rak 2. avgusta na bro­du "Pa­ci­fic Ac­tion" u ki­ne­skoj lu­ci Zho­us­han, u bli­zi­ni gra­da Ning­bo.

NOŽEM IZBO ŽENE U TRŽNOM CENTRU: Jednu ubio, tri ranio!

Ka­ko je crnogorskom "Da­nu" sa­op­štio mla­di­ćev otac Ve­se­lin Vu­jo­še­vić, Go­ran je pro­na­đen na pa­lu­bi bro­da u le­že­ćem po­lo­ža­ju, sa če­ti­ri ra­ne na sto­ma­ku, a is­pod nje­ga se na­la­zio ku­hinj­ski nož, dok su mu lič­ne stva­ri, lap­top i mo­bil­ni te­le­fon, bi­le raz­ba­ca­ne.

Po­ro­di­ca stra­da­log mla­di­ća sum­nja da je Go­ran ubi­jen. Oni ne ve­ru­ju u na­vo­de po­mor­ske agen­ci­je "Mon­te Mast", pre­ko ko­je je Go­ran ukr­can na brod u vla­sni­štvu ne­mač­ke kom­pa­ni­je, ko­ja ih je oba­ve­sti­la da je on se­bi od­u­zeo ži­vot.

IZBEGLICE NOŽEM NAPALE NOVINARA RUSKE TELEVIZIJE: Divljanje migranata u francuskoj "džungli" (FOTO)

Vu­jo­še­vić je ukr­can na brod u svoj­stvu ka­de­ta pre se­dam da­na, da bi na­kon tri da­na te­le­fo­nom kon­tak­ti­rao maj­ku i su­pru­gu, ko­ji­ma se to­kom raz­go­vo­ra po­ža­lio da je do­šao u ver­bal­ni su­kob sa ku­va­rom, Fi­li­pin­cem, ko­me je čak išao da se iz­vi­ni, što on ni­je pri­hva­tio. Po­moć u smi­slu po­sre­do­va­nja u po­mi­re­nju tra­žio je i od ka­pe­ta­na bro­da.

Foto-ilustracija: Profimedia/Westend Foto-ilustracija: Profimedia/Westend

– Iz agen­ci­je "Mon­te Mast" po­zva­li su nas u 8 sa­ti uju­tro i oba­ve­sti­li da se de­sio ne­sre­ćan slu­čaj, da je Go­ran iz­vr­šio sa­mo­u­bi­stvo na bro­du. Oni su bez ika­kvog zva­nič­nog pa­pi­ra kon­sta­to­va­li da se ubio. Me­đu­tim, in­for­ma­ci­je ko­je smo do­bi­li od kom­pa­ni­je, čak i od ne­kih lju­di sa bro­da, ne­lo­gič­ne su. Re­kli su da je sko­čio sa pro­zo­ra ko­ji je ve­o­ma uzak. Tvr­de da su ga na­šli na pa­lu­bi u le­že­ćem po­lo­ža­ju na sto­ma­ku. Lap­top mu je bio na jed­noj, te­le­fon na dru­goj stra­ni, a ku­hinj­ski nož is­pod nje­ga. Pr­vo smo do­bi­li oba­ve­šte­nje da je ubo­den če­ti­ri pu­ta u sto­mak, da ima če­ti­ri ubod­ne ra­ne, da bi se to ka­sni­je pre­i­me­no­va­lo u po­vr­šin­ske ra­ne. Ne­mo­gu­će je da sa­mo jed­na ka­bi­na na bro­du, i to nje­go­va, ni­je ima­la ključ. Za­tim kom­pa­ni­ja for­si­ra što brže sla­nje te­la za Cr­nu Go­ru. Me­đu­tim, ono ne mo­že da se upu­ti bez do­zvo­le am­ba­sa­de, jer ona iz­da­je pro­prat­ni do­ku­ment. Uz to su po­treb­ni još i zva­ni­čan iz­ve­štaj ob­duk­ci­je tie­la i po­li­cij­ski iz­ve­štaj sa uvi­đa­ja, što mi još uviek ne­ma­mo. Ima­mo sa­mo je­dan pa­pir ko­ji je bu­kval­no oba­ve­šte­nje da je on tra­gič­no pre­mi­nuo – is­pri­čao je Vu­jo­še­vić.

On ka­že da su sve te in­for­ma­ci­je po­ro­di­cu do­ve­le do sum­nje da je Go­ra­na na bro­du ubio čo­vek dru­ge na­ci­o­nal­no­sti, naj­ve­ro­vat­ni­je Fi­li­pi­nac, ma­da to osta­vlja nad­le­žnim or­ga­ni­ma da utvr­de.

KRVAVI NAPAD U KANADI: Ranio nožem tri osobe ispred crkve, policija ga likvidirala (VIDEO)

– Go­ran je ve­ro­vat­no na bro­du imao ne­ku pre­pir­ku sa ku­va­rom, ka­ko je u te­le­fon­skim raz­go­vo­ri­ma oba­ve­stio maj­ku i su­pru­gu, i mi smo iz­ra­zi­li sum­nju da ga je ubio ku­var. Išao je kod tog čo­ve­ka da se iz­vi­ni, ali je re­kao da ovaj ne­će da mu opro­sti. Po­sle to­ga je išao kod ka­pe­ta­na bro­da. Is­pri­čao mu je ve­ro­vat­no za kon­flikt, ma­da ka­pe­tan sve ne­gi­ra, a mi zna­mo iz te­le­fon­skih raz­go­vo­ra da je to isti­na. Sve to skri­va fir­ma ko­ja i da­nas ka­že da se on ni sa kim ni­je pre­pi­rao i da od to­ga ne­ma ni­šta – is­pri­čao je otac na­stra­da­log Ko­to­ra­ni­na.

On po­ru­ču­je da po­ro­di­ca če­ka ob­duk­ci­o­ni na­laz i da će pri­hva­ti­ti isti­nu ma ka­kva ona bi­la.

– Sum­njam da je moj sin ubi­jen, jer mno­go je pi­ta­nja na ko­ja ne­ma­mo od­go­vor – od to­ga ka­ko je na­đen na pa­lu­bi, gde mu je na­đen lap­top, gde mu je bio te­le­fon, do to­ga oda­kle po­sle tri da­na u nje­go­voj ka­bi­ni ku­hinj­ski nož, je li ga on uzeo ili ga je ne­ko dru­gi uzeo... Ka­bi­na se ne mo­že ot­klju­ča­ti, ne­ma ni­gde ka­pi kr­vi. Taj nož je na­đen is­pod nje­ga na pa­lu­bi, lap­top na jed­noj, te­le­fon na dru­goj stra­ni, ka­ko je mo­gu­će da se to iz­ve­de – do­da­je Vu­jo­še­vić.

MANIJAK IZBO KRISTINU 8 PUTA: Snimljen jeziv napad u hotelu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Sve to je kod po­ro­di­ce iza­zva­lo ogrom­nu sum­nju da je ubi­jen, na­gla­ša­va Vu­jo­še­vić, do­da­ju­ći da oni od zva­nič­nih do­ku­me­na­ta ima­ju sa­mo je­dan do­sta­vljen od ko­mpa­ni­je. U tom do­ku­men­tu se na­vo­di da je Go­ra­nu uka­za­na pr­va po­moć na bro­du od stra­ne po­sa­de, da su od­mah po­zva­ne po­li­ci­ja i hit­na po­moć, i da su ga u bol­ni­cu pre­ba­ci­li ne­što po­sle 7 sa­ti, a smrt je kon­sta­to­va­na u 8 sa­ti i 39 mi­nu­ta.

– Me­đu­tim, ni­ko ne mo­že da ka­že da se on sam ubio ili da ga je ne­ko ubio uko­li­ko ne­ma me­di­cin­skog do­ku­men­ta da je od­ra­đe­na ob­duk­ci­ja. Za­to tra­ži­mo zva­ni­čan na­laz od­buk­ci­je.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Po svim in­di­ci­ja­ma mo­mak ko­ji je bio vi­sok dva me­tra i imao me­tar ši­ri­ne u ra­me­ni­ma, ni­je mo­gao da uzme lap­top, nož i te­le­fon i da s tim ska­če kroz pro­zor ši­ri­ne 35 cen­ti­me­ta­ra – uka­zu­je on.

Go­ran se ne­dav­no ože­nio, a na brod je oti­šao s na­me­rom da do­ne­se za­ra­du fa­mi­li­ji.

– Ce­li Ko­tor zna da je on bio mi­ran mo­mak i ni­šta ne na­vo­di na to da je mo­rao da se ubi­je po­slie tri da­na od ka­da je oti­šao od ku­će. Da je imao tu na­me­ru ne bi mo­rao da od­la­zi od ku­će – ka­že otac sa­da po­koj­nog Go­ra­na.B.M.

Po­vo­dom tra­ge­di­je na bro­du "Pa­ci­fic Ac­tion" kon­tak­ti­rana je po­mor­ska agen­ci­ja "Mon­te Mast", gde ni­su že­le­li da da­ju ko­men­tar dok Am­ba­sa­da Cr­ne Go­re ne do­sta­vi do­ku­men­ta­ci­ju.

POSLANICA RANJENA I IZBODENA: Napadač je upucao i ostavio da krvari na trotoaru! (FOTO)

– Ka­da od Am­ba­sa­de Cr­ne Go­re, ko­ja vo­di taj slu­čaj, bu­de do­bi­jen zva­ni­čan do­ku­ment, on­da mo­že­mo raz­go­va­ra­ti da­lje. Za sa­da ne­mam šta re­ći, am­ba­sa­da je sve to pre­u­ze­la, od­no­sno am­ba­sa­dor Cr­ne Go­re u Pe­kin­gu, i on je u kon­tak­tu sa fa­mi­li­jom, ta­ko da su oni sa svi­me upo­zna­ti. Ka­da bu­de zva­nič­no od nje­ga do­bi­jen do­ku­ment, mo­ći će­mo da pri­ča­mo da­lje o če­mu god že­li­te – ka­zao je  Dar­ko Ivo­vić is­pred agen­ci­je "Mon­te Mast", od­biv­ši da sa­op­šti na­ziv kom­pa­ni­je u či­jem je vla­sni­štvu brod na ko­ji je mla­dić bio ukr­can.

Ve­se­lin se za­hva­lio Am­ba­sa­di Cr­ne Go­re u Ki­ni, kao i Kan­ce­la­ri­ji ino­stra­nih po­slo­va, sa ko­ji­ma je po­ro­di­ca u stal­nom kon­tak­tu.

– Če­ka­mo po­ziv od fir­me i agen­ci­je, a su­tra će­mo ve­ro­vat­no po­no­vo stu­pi­ti u kon­takt sa cr­no­gor­skim am­ba­sa­do­rom u Pe­kin­gu Va­tro­sla­vom Be­la­nom, ko­ji nam mak­si­mal­no po­ma­že – ka­zao je Ve­se­lin Vu­jo­še­vić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lidija

    6. avgust 2016 | 17:15

    Poražavajuće! Bez dokaza tvrditi da je mladić koji se tek oženio, ukrcao se na brod radi finansijske stabinosti izvršio samoubistvo? Sramno za agenciju! Zar je moguće da mladić nije bio zaštićen od strane samog kapetana nakon što je isti saznao za problem koji je kulminirqo ubistvom Gorana? Koliko je izbodljivo izvršiti samoubistvo na taj način, koje su šanse? Koliko se nesrećni mladić mogao zamjeriti tom monstrumu za svega nekoliko dana koje su proveli na istom brodu? Nepojmljivo, neshvatljivo kakvih psihičkih poremećaja jedan normalan mladić je morao da bude žrtva. Saučešće porodici!

  • Pavle

    6. avgust 2016 | 15:32

    Sramota za kompaniju koja pokusava da prikrije sve to, djubrad jedna, neka vas neko zavrsi tako zivot kad tako nesto mozete!

  • Djordje

    9. maj 2019 | 07:40

    Nije ovo prvi put, nesto se tamo ozbiljno desava nekontrolisano, posada koja je sa Filipina ili nekih drugih zemalja ljuomorno mrzi izgleda nase ljude, da imamo drzavu ona bi trebala da sprovede istragu zbog smrti svojih drzavljana, da ne prica o tim kompanijama od njih nema leba.. Da su hteli sprecili bi to, prikrivaju. Ocigledno se neko uplasio konkurecije naseg kadeta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA