LJUDOŽDER-DROGA: Kanibal iz Majamija koristio narkotik koji je legalan u Srbiji! (VIDEO)

"Novi LSD", poznatiji kao "mirišljava so", izaziva napade paranoje i halucinacije koji su praćeni nagonima za samoubistvom ili ubistvom

  • 5

Nakon detaljnog istraživanja i obavljene autopsije kanibala iz Majamija Rudija Eugenija, koji je beskućniku jeo lice, zaključeno je da je uzeo drogu poznatu pod nazivom "mirišljava so", a koju zovu i novim LSD-ijem. Žrtva koju je kanibal napao, i za koju se smatra da je beskućnik, izgubila je skoro 80 odsto lica.

O dramatičnosti i užasu ovog slučaja svedočio je očevidac Lari Vega, koji je to veče Mekarturovom ulicom prolazio biciklom.

- Kanibal je zubima bukvalno kidao njegovo lice na komade, ne znam kako sam skupio hrabrost, ali u jednom trenutku sam povikao "skloni se od njega", ali nije me ni pogledao, nastavio je da jede. Krvavo parče kože lica bilo mu je u ustima - prepričava očevidac.

Sagovornici Telegrafa iz policije kažu da su spremni da reaguju ukoliko se ova droga ikada pojavi na srpskom tržištu. Problem je, kao i sa nekim drugim sintetičkim drogama, što su supstance u njoj, koje je izdvajaju od obične mirišljave soli, potpuno legalne, a one se kao takve nalaze i u većini zemalja u svetu.

- Ako se ova droga pojavi na srpskom tržištu, tražićemo od ministarstva zdravlja analizu i stavljanje supstanci u ovoj drogi na listu zabranjenih - kaže naš sagovornik iz policije.

U mnogim zemljama ova droga se prodaje potpuno legalno, a s obzirom na to da pakovanje izgleda kao i bilo koje drugo pakovanje mirišljave soli izuzetno je pogodna i za transport preko granice. Stručnjaci upozoravaju da to praktično znači da se nalazi na dohvat ruke čak i maloletnicima.

Ubitačnija je od heroina, i po svetskim standardima spada u smrtonosne droge, pošto može da izazove smrt posle samo nekoliko konzumiranja. Korišćenjem ovog narkotika izazivaju se halucinacije, teški napadi paranoje i uništavanje moždanih funkcija, što, između ostalog, i konzumente navodi uglavnom na samoubistva ili ubistva, kada u "samoodbrani" pokušavaju da "spasu sami sebe".

Ova droga se konzumira razmućivanjem u vodi ili energetskim pićima, a ima i slučajeva kad je korisnici ubrizgavaju intravenski. Tada najčešće dolazi do smrtnog ishoda, i to samo posle jedne doze.

Smatra se jednom od trenutno najopasnijih sintetičkih droga, zbog čega su nedavno u nekim evropskim zemljama pokrenute velike kampanje zabrane supstanci koje se u njoj nalaze.

Najpoznatije se prodaju pod imenima "Ocean Snow" (Okeanski sneg), "Vanila Sky" (Vanilsko nebo) i "Ivory Wave" (Talas slonovače).

Pogledajte šokantni video snimak osobe koja je koristila ovu drogu:

(D. M. / I. Danić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dimitrije

    1. jun 2012 | 00:08

    Zaista je glupo da pisete NOVI LSD. Aman ljudi napisite kako se taj molekul zove. Imam neki osecaj da nema veze sa molekulom LSD i da nisu slicni ni malo. Nasao sam da ovo stavljaju u osvezivace vazduha http://en.wikipedia.org/wiki/Phenazepam a taj molekul je slican bromazepamu koji ima smirujuci efekat, sto je i logicnije da stavljaju u mirisljave soli i osvezivace vazduha a ne neke halucinogene supstane... nigde veze sa vezom.... ako neko ima neki info od cega se doticna osoba predozirala neka napise zivo me zanima...

  • AlalVera

    1. jun 2012 | 10:52

    bravo,odo kupim

  • tehnologyG

    1. jun 2012 | 02:17

    To sto ste tu supstancu nasli u osvezivacu prostorija ne znaci da ne moze da izazove halucinacije u oralnoj i introvenskoj upotrbi kako god se on predozirao.Ne preporucuje se spavanje u prostoriji gde je ukljucen osvezivac i mnoge od njih boli glava a da ima veze sa lsd-om pitanje je .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA