NAPRAVIO JE NAJPOZNATIJI FILM O KRISTIJANU GOLUBOVIĆU, a onda se zamonašio (VIDEO)

- Oni su sebe zamišljali kao velike zvezde, koje sam ja pokušavao da pratim na drugačiji način - rekao je Knežević, idejni tvorac filma "Vidimo se u čitulji"

  • 5
Kristijan Golubović,, Otac Radmilo, vidimo se u čitulji autor Foto: TV Pink, Printskrin: Youtube/AgapeShow

Otac Radmilo našao je svoj mir u monaškom životu u Hilandaru na Svetoj gori, a nekada je bio novinar "Politike" i jedan od autora kultnog filma devedesetih "Vidimo se u čitalji".

Aleksandar Knežević, kako mu je pravo ime, zajedno je sa Vojislavom Tufegdžićem napravio film koji oslikava srpsku stvarnost 90-ih godina 20. veka, opisujući živote raznih mangupa koji su postali kriminalci, često ne svojom krivicom.

DVE DECENIJE KASNIJE: Ovo su preživeli akteri filma "Vidimo se u čitulji"! (FOTO)

- Oni su sebe zamišljali kao velike zvezde, koje sam ja pokušavao da pratim na drugačiji način. Želeo sam da upoznam i kriminalce i policajce. Da to ne bude stereotipno opisivanje ljudi koji su u kriminalu. Želeo sam da objasnim zašto se upuštaju u takve stvari. Njih je zanimalo da postanu slavni - rekao je otac Radmilo.

Na veoma zanimljiv način u emisiji "Agape" govorio o svom odrastanju, o stvaranju filma, kao i o razlozima zbog kojih je odlučio da se zamonaši.

Vidimo se u čitulji 2: Kultni dokumentarac o srpskim kriminalcima 20 godina posle dobija knjigu

Celu emisiju pogledajte ovde:

(T. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    14. avgust 2016 | 21:04

    E to je delo nad delima, posveceno srpskoj nesrecnoj gluposti, na koju su se ugledali mnogi nasi sinovi i do dana danasnjeg pokusavaju da lice na te idiote. To su uzori za nase sponzoruse i promasenu mladost koja je zivela iskrivljenu sliku stvarnosti, koja nam i dan danas para oci i dusu !

  • Sloba

    14. avgust 2016 | 19:35

    Shvatio je da je Crkva najveca mafija u Srbiji i tu je prisao.

  • Boki

    14. avgust 2016 | 23:07

    Nasao o kome da prvi film. Takvih debila na svakom cosku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA