CRNOGORAC (51) OPTUŽEN DA JE POMAGAO TERORISTIMA U PARIZU: Nemačko tužilaštvo ga tereti da je švercovao oružje

U specijalno napravljenom prostoru Vučelićevog belog "golfa" čija je krajnja destinacija bio Pariz, nađeno je sedam automata marke "zastava" i kalašnjikov, dve ručne bombe, dva poluautomatska pištolja i revolver "magnum" i 200 grama TNT eksploziva, koji savršen za napade samoubica

  • 1

Bavarsko Državno tužilaštvo optužilo je Podgoričanina Vlatka Vučelića (51) za nedozvoljeno držanje oružja i za pomoć teroristima pri pripremi teškog dela ugrožavanja države Francuske, objavili su danas nemački mediji.

TRAGIČAN BILANS SVE CRNJI: Preminula još jedna žrtva napada u Nici!

- Bavarsko Državno tužilaštvo je uvereno da su i oružje i eksploziv bili namenjeni za napade, najverovatnije za seriju napada takozvane Islamske države - preneo je nemački list Zidojče cajtung.

Taj medij objavio je i da suđenje Vučeliću počinje sutra pred Sudom za zaštitu države u Zemaljskom sudu u Minhenu. On se branio ćutanjem.

Državno tužilaštvo polazi i od toga da je za transport oružja Vučelić trebalo da dobije 2.000 eura i da je znao da vozi veoma opasan teret.

CRNOGORSKI TAKSISTA PRETUKAO TROJICU RUSA: Dvojica teško povređena, jedan lakše!

Foto: Tanjug/AP/dpa Foto: Tanjug/AP/dpa

Vučelić je uhapšen 5. novembra prošle godine na autoputu Salcburg - Minhen u automobilu punom oružja i eksploziva, prenose podgoričke Vijesti. U specijalno napravljenom prostoru belog "golfa" nađeno je sedam automata marke "zastava" i kalašnjikov, dve ručne bombe i 200 grama TNT eksploziva, dva poluautomatska pištolja i revolver Magnum. Krajnja destinacija Vučelića bio je Pariz, gde su teroristi 13. novembra u nekoliko sinhronizovanih napada ubili 130 ljudi.

U navigacionom sistemu u autu je bila ukucana i jedna pariska adresa. Ta adresa je bila ispisana i na jednoj cedulji, koju je Vučelić imao kod sebe.

Osim adrese, bio je tu i broj telefona u Francuskoj, sa koga je Crnogorac posle hapšenja bio pozvan na svoj mobilni, navodi se u tekstu Kristijana Rosta iz "Zidojče cajtunga".

Foto: Profimedia/LaPresse Foto: Profimedia/LaPresse

Dodaje se i da je zbog količine oružja i eksploziva Vučelić morao da shvati da njime treba da bude izvršen teroristički napad, argumentuje državni tužilac.

- Vlatko Vučelić je znao i da je već u januaru 2015. godine u Parizu izvršen jedan teroristički napad sa islamističkom pozadinom, na redakciju satiričarskog lista ''Šarli ebdo''. Eksploziv TNT koji je u autu pronađeni savršen je za napade samoubica - kaže Državno tužilaštvo.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sprečen novi TERORISTIČKI NAPAD na grad u koji Srbi često putuju!

Ono polazi od toga da je Vučelič nameravao da pomogne napadačima i time teško da ošteti unutrašnju bezbednost države Francuske.

Vučelić je poreklom iz Pipera, bio je sezonski radnik kompanije "Plantaže", povremeno nadničar, nije oženjen, nema dece i živeo je sam u baraci na Koniku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko Parezan

    7. avgust 2016 | 11:31

    Bravo za hrabrog crnogorca tako im I treba , dabogda im crnogorci grob napravili vestackoj naciji .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA