HRVATICI KOJOJ SE RIBA-IGLA ZABOLA U OKO dok je plivala u plićaku - spasen vid!

Lekar tvrdi da je verovatnoća da se ovakva nesreća dogodi znatno manja od verovatnoće dobitka na lotu, jer ženi nije stradalo ni oko ni bilo koji vitalni deo važan za vid

  • 0

Zagrepčanki se dogodila bizarna nesreća kada joj se u oko zabila riba-iglica, a ženi je nakon ove nezgode pretio delimičan gubitak vida. Ona je operisana u KB Dubrava i riblji kljun je u potpunosti izvađen, a da joj nije oštećen vid zahvaljujući stručnom timu lekara.

HOROR NA JADRANSKOM MORU: Žena plivala u plićaku, u oko joj se zabola RIBA-IGLA!

Da podsetimo, žena je imala nesreću u kojoj joj je, dok je plivala na jednoj paškoj plaži, svojim kljunom u oko uletela riba-iglica, zabivši joj se vrlo duboko u orbitu. Na sreću, prošao je između kapka i oka i nije oštetio očni živac.

Lekari nisu bili sigurni hoće li moći da izvade kljun a da ne otvaraju očnu kost sa strane, ali prema rečima dr Marina Belaka, zahvat je ipak bio poštedni. Naime, operacija je trajala sat i po i u celosti je uklonjeno 2,5 centimetara kljuna, koliko je još ostalo u oku nakon što su do uklonili lekari u zadarskoj bolnici, a još oko 3 centimetra prošle nedelje i u KBC-u Sestre milosrdnice.

- Operacija je dobro prošla, pacijentici u oku nije ništa oštećeno, uključujući i očni živac, tako da bi sve trebalo dobro završiti za njen vid i zdravlje oka. U bolnici će ostati još nekoliko dana, a onda će kontrole obavljati kod nas - kaže dr Marin Belak iz KBC-a Sestre milosrdnice koji je inače obavio i prvu operaciju prošle nedelje.

Dodaje kako je žena imala puno sreće u nesreći, za koju je verovatnoća da se dogodi znatno manja od verovatnoće dobitka na lotu, jer joj nije stradalo ni oko ni bilo koji vitalni deo važan za vid.

Foto: Wikipedia/Krüger Foto: Wikipedia/Krüger

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA