PARANOJA U HRVATSKOJ: Sad im smetaju i deca koja recituju partizanske pesme

Deca su recitacijama sebe nazivala budućim Titovim borcima i, navodno, pozivala na nasilje, tvrdi zadarsko udruženje "Žena u Domovinskom ratu"

  • 32

Dečja ombudsmanka u Hrvatskoj Ivane Milas Klarić zatražila je izveštaj o navodnoj zloupotrebi i manipuliciji decom na obeležavanju godišnjice Dana ustanka protiv fašizma, 27. jula, u Srbu, a nakon što joj se požalilo Udruženje „Žene u Domovinskom ratu - Zadar", koje tvrde da su ta deca recitovala tekst u kojem se veliča "zločinački komunistički režim".

OVE ANEGDOTE O TITU SU BILE STROGO ZABRANJENE: Evo zašto niko NIJE SMEO da ih ispriča!

Zadarsko udruženje "Žena u Domovinskom ratu", naime, tvrdi da je svedočilo događaju na koji su organizatori doveli decu iz Vukovarsko-sremske županije, iz Osnovne škole Bobota, da recituju, kako se navodi, neprimereni tekst.

Kao posebnu zamerku su istakli da su ta deca recitacijama sebe nazivala budućim Titovim borcima i, navodno, pozivala na nasilje.

Od ombudsmanke za decu je zatraženo da javno osudi takvu, kako se tvrdi, zloupotrebu i manipulaciju decom, zaštiti decu od širenja mržnje i podsticanja nasilja, sankcioniše organizatora te obezbedi deci pravo na informaciju o "Titovom komunističkom zločinačkom režimu koji su osudili i Hrvatski sabor i Evropska unija". Smatraju da je civilizacijski i u skladu sa evropskim standardima neprihvatljivo veličanje zločinačkog komunističkog ili bilo kojeg drugog takvog režima.

Dečja ombudsmanka je u pisanom odgovoru, između ostalog, navela da je zatražila izjavu Ministarstva nauke, obrazovanja i sporta te izveštaj o svim relevantnim činjenicama vezanim za povredu prava dece u ovom slučaju.

- Iz dostavljenih navoda vidimo prostor za propitivanje postupanja direktora OŠ Bobota o uključivanju dece za vreme letnih školskih praznika u sadržaje izvan Godišnjeg nastavnog plana i programa škole i koji imaju obeležje političkog skupa, tim pre što deca ne mogu da shvete kontekst u koji su dovedena, procene vrstu političkog uticaja te imaju kritički odnos prema njemu", stoji između ostalog u odgovoru dečje ombudsmanke Milas Klarić Udruženju „Žene u Domovinskom ratu - Zadar - prenela je HTV.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    9. avgust 2016 | 14:19

    Tito je najznačajniji i najpametniji hrvat koji se ikada rodio, volio je sve narode bivše Jugoslavije, podigao je svoju voljenu Jugoslaviju u sam svjetski vrh, izgradio, opismenio, 24 bdp na svijetu, 3-4 vojna sila, 15 gospodarstvo svijeta, 1990 vanjski dug 16 milijardi, Jugoslaviji dužni preko 20 milijardi, naftna polja diljem svijeta, sve naša tehnologija, stanovi za radnike, radnici gradili vikendice po moru, rijekama, jezerima, brdima.... Ko god je želio raditi živio je bogovski dobro...... Bilo je to svijetlo lijepih dana, a onda je došao mrak. Srbi vas kradu, 300 milijardi čeka da uđe u hrvatsku ali im srbokomunisti ne dozvole.........bolesno i lazljivo do jaja. Uništili vlastiti narod, danas traže izdajnike među hrvatima......vanjski dug iznosi cca 90 milijardi dolara sa kamatama, narod se iseljava, gladan i nezaposlen ...i da ne nabrajam sav taj mrak dalje

  • grobar do koske

    9. avgust 2016 | 11:54

    Fasizam na delu u ustasiji, a i ovde kod nas, trenutnim organima SMETA PARTIZAN I SVE STO JE CRNO BELO !!! U tudjem oku vidimo "trun", a u svome ni "balvan" !!! ZIVEO PARTIZAN I MAJKA SRBIJA !!!

  • Muhamed - Zenica

    9. avgust 2016 | 20:52

    Kljcne rijeci u ovom tekstu su " Hrvatski sabor i Evropska unija su osudili Titov rezim" i nazvali ga " zlocinackim". Pa taman da je bio i "zlocinacki", opet se ne moze ni uporediti sa ovim danasnjim institucionalnim fasizmom koji hara u regionu, a i u Evropi ! Ako nista drugo, Tito nije propagirao mrznju prema bilo kojem narodu, odvojio je religiju od politike i svih obrazovnih i javnih institucija, a danas se pozdravljaju cak i u Skupstinama sa " Selam alejkum" i " Pomoz Bog". Izgradio je cijelu bivsu Jugoslaviju iz pepela rata, napravio brojne fabrike i preduzeca, zaposlio ljude i svi su radili, a radnik je bio gospodin a ne reb kao danas ! Da, Tito je slao je na robiju a ponekad i ubijao fasiste i one koji su sirili mrznju. Postene ljude nije niko dirao ili maltretirao, a posebno ne zbog religiozne ili etnicke pripadnosti kao sto se to danas radi pod parolom "demokratije". A sudeci po danasnjim raznim Stepincima,Islamistima, Mihajlevicima 9 Pavelicima i ostalom bagrom, da li mu uopste neko moze i zamjeriti zbog toga ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA