VUKASOVIĆ POZVAO SVE DA KRENU U LOV NA VUKOVE: Političar jeo lavove i žirafe, a sada nastavlja dalje!

– Žirafino meso je najukusnije koje sam probao u životu i verovatno ukusnije nikada neću pronaći. Pojeo sam i lava – šokirao je švedsku javnost kontroverzni političar Angelo Vukasović

  • 17

Posredstvom svoje agencije za lov i lovni turizam “Dreamhunting“, koja deluje u Švedskoj, političar Angelo Vukasović je pozvao je sve da u Hrvatskoj krenu u lov na vukove.

VUKASOVIĆA CEO SVET MRZI: Uživa u ubijanju životinja, obožava da jede žirafe i lavove (FOTO)

Foto: Facebook/Angelo Vukasovic Foto: Facebook/Angelo Vukasovic

– Žirafino meso je najukusnije koje sam probao u životu i verovatno ukusnije nikada neću pronaći. Pojeo sam i lava – šokirao je švedsku javnost kontroverzni političar Angelo Vukasović, prenosi  “24sata.hr”.

Zgražavanje na društvenim mrežama izazvao je objavom slike lavljeg mesa tvrdeći kako je neverovatno ukusno. Hvalio se da “kolje zveri i jede njihovo meso” i dodao kako je pojeo više od 80 odsto životinja koje je ulovio.

Posredstvom svoje agencije za lov i lovni turizam, ovaj političar hrvatskog prekla, pozvao je sve da u Hrvatskoj krenu u lov na vukove, koje je u toj državi zabranjeno.

Foto: Facebook/Angelo Vukasovic Foto: Facebook/Angelo Vukasovic

Osim toga, Vukasović je detaljno objasnio kako je reč o primercima koji su teški više od 70 kilograma, i koje će lovci na trofeje bez problema moći da transportuju preko granice. U Hrvatskoj su vukovi uvršteni na Crvenu listu sisavaca, odnosno nalaze se na listi ugroženih vrsta, a od 1995. godine zaštićeni su tačkom Zakona o zaštiti prirode. U organizacijama za zaštitu životinja su zgroženi.

- Od 1995. godine do danas smrt zbog krivolova porastao je za pet do jedanaest puta, za što gotovo niko nije kažnjen. Srećom, uprkos smrtnosti, njihov broj je tokom godina povećan pa više nisu ugrožena, već potencijalno ugrožena vrsta - rekla nam je Vlatka Balaš iz organizacije “Prijatelji životinja“.

Foto: Facebook/Angelo Vukasovic Foto: Facebook/Angelo Vukasovic

Dodala je i kako su vukovi istrebljeni iz gotovo cele zapadne Evrope, i da upravo zbog toga danas spadaju u najugroženije životinjske vrste.

Lovac, Angelo Vukasović, na svom Fejsbuk profilu često se s prijateljima fotografiše pored usmrćenih životinja, uvek se nanovo hvaleći atraktivnim ulovom, a upravo je taj javni prostor iskoristio da bi pozvao sve lovce na lovačku turu po Hrvatskoj. Osim vukova, planira lov na medvede, veprove, jelene i ostale životinjske vrste.

Foto: Facebook/Angelo Vukasovic Foto: Facebook/Angelo Vukasovic

Profesor Đuro Huber s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu rekao je da jeleni spadaju u divljač i da se oni, kao i druge vrste divljači, u okviru određenih i propisanih normi, smeju loviti.

- Ali vukovi tu ne spadaju, zaštićena su i ugrožena vrsta - zaključio je Huber.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posiden

    10. avgust 2016 | 18:54

    Stidi se kukavice iz zasede sa pukom protiv divni stvorenja.

  • miki

    10. avgust 2016 | 18:46

    Kako te nije sramota papane da ubijas zivotinje. Sakrijes se i sa 100 metara pucas na zivotinju , nema sta veliko srce. SISO bedna i jadna.

  • Jelena

    10. avgust 2016 | 18:53

    Treba tebe natjerat da probas svoje odvratno meso.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA