KAO U HOROR FILMU: Vrane i čavke terorišu seljake uz Moravu

Mi ih poplašimo, bacamo i petarde, ali samo za nekoliko minuta, pa se opet vrate - kažu poljoprivrednici

  • 1

Kukuruzna polja u Pomoravlju, posebno parcele uz Veliku Moravu napadaju jata gladnih ptica, a vlasnici parcela ukazuju da ne pomažu ni strašila koja postavljaju na njivama, a ni petarde koje bacaju na jata, rekli su danas Tanjugu poljoprivrednici.

U BULJANU SE NALAZI NAJLEPŠE DVORIŠTE U SRBIJI: Pogledajte kako izgleda RAJ koji je napravio Ljubiša Milosavljević! (FOTO)

- Posebno su agresivne vrane i čavke, koje su ove godine imale brojna gnezda i legla na topolama uz Moravu - kažu poljoprivrednici Ribara, sela na levoj obali Veliki Morave, oko šest kilometara od Jagodine.

- Mi ih poplašimo, bacamo i petarde, ali samo za nekoliko minuta, pa se opet vrate - kažu oni i tvrde da su napadi najintenzivniji u ranim jutarnjim satima i pred noć.

Kukuruz je ove godine u šest opština Pomoravskog okruga zasejan na oko 50.000 hektara, i tradicionalno je najzastupljenija žitarica u ovom delu Srbije.

- Ove godine je izuzetno dobro rodio tamo gde je primenjena puna agrotehnika, mogu se očekivati vrhunski prinosi za ovaj deo Srbiji, od oko osam do deset tona po hektaru - kazali su Tanjugu stručnjaci za ratarstvo Poljoprivredno stručne savetodavne službe u Jagodini.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deyvi

    11. avgust 2016 | 12:23

    Zapitajte se zasto!? Koliko otrova koristite za zaprasivanje voca I povrca!? Dobro je da mozete da izlazite iz kuca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA