PUTIN UNIŠTAVA DŽIHADISTE: Sravnjen sa zemljom magacin pun oružja

Najmanje 30 mrtvih, mnogo ranjenih, uništena fabrika oružja

  • 3

U današnjim ruskim vazdušnim napadima na Raku, bastion Islamske države na severu Sirije, poginulo je najmanje 30 ljudi, uključujući civile i džihadiste, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

BIRAMO KOGA MOŽEMO DA SPASEMO, A KO ĆE UMRETI: U Alepu katastrofalno stanje, lekari optužuju Ameriku

Ta opoziciona organizacija sa sedištem u Londonu, tvrdi da je izvedeno 10 napada na grad i okolinu u kojima je ubijano najmanje 30 ljudi, dok je više od 70 ranjeno.

Rusko ministarstvo odbrane je potvrdilo da je šest aviona Tupoljev-22M3 bombardovalo ciljeve Islamske države u oblasti grada Raka i da su "uništili fabriku hemijskog oružja" na severozapadu grada.

- U napadima su korišćene visokoeksplozivne rasprskavajuće bombe protiv objekata teroristicke grupe Islamske države jugoistočno i severozapadno od Rake - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju ministarstva se navodi da su "pogođeni magacini oružja, municije i goriva" usled čega su džihadisti pretrpeli "veliku materijalnu štetu" i dodali da je u napadu "ubijen veliki broj militanata".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    11. avgust 2016 | 14:07

    TO PUTINE SAMO ROKAJ!!!

  • Ccc

    11. avgust 2016 | 13:58

    Samo tako..samo rokejte...sravnajte svee

  • ????

    11. avgust 2016 | 22:00

    DEZINFEKCIJA,DEZINSEKCIJA,DERATIZACIJA,POTPUNO UNISTENJE SVIH GAMADI, STETOCINA,BUBASVABA. PREDUZECE PUTIN I EKIPA.ZVATI OD O-24.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA