Priveden bratanac Muamera Zukorlića, muftija negira da je bilo pretresa kuće

Nermin Smailović osumnjičen je za finansijske malverzacije, ali je prema rečima muftije njegov brat od tetke brzo pušten na slobodu. Nisu pretresali moju kuću, ali su ispred nje demonstrirali silu, tvrdi Zukorlić

  • 0

Pripadnici Žandarmerije, u okviru opsežne akcije zbog malverzacija sa robom iz EU, uhapsili su jutros 22 osobe, a među privedenima je i Nermin Smailović, brat od tetke muftije Muamera Zukorlića. Prema rečima muftije, njegov brat od tetke je ubrzo pušten na slobodu.

U vrhu MUP-a Srbije za Telegraf.rs su naveli da Muamer Zukorlić nije ni na koji način povezan sa jutrošnjom akcijom, odnosno da nije umešan u navodne malverzacije.

MUP je tokom popodneva saopštio da u jutrošnjoj akciji nije uhapšen Nermin Smailović, brat od tetke muftije Muamera Zukorlića. Ranije danas, u MUP-u je rečeno da su pripadnici žandarmerije proveravali dokumentaciju firme Smailovića za koga je knjigovodstvo radila firma u vlasništvu muftijine žene

Prema nezvaničnim informacijama, pretresena je i kuća Muamera Zukorlića u Novom Pazaru u kojoj se na prvom spratu nalazi sedište firme Nermina Smailovića "Nermeks".

U međuvremenu se oglasio i Zukorlić, koji je pretrese kuća u Novom Pazaru osudio i okarakterisao kao "nasilničko ponašanje pripadnika specijalnih snaga policije". On je negirao da je njegova kuća pretresena.

- Nisu pretresali moju kuću, ali su ispred nje demonstrirali silu, što je očito imalo za cilj svojevrsnu političku poruku i pretnje. Objavljivanje takve informacije, koja nije otišla od mene ili nekog iz moje kuće, govori samo o tome da se radi o akciji koja je imala za cilj da pretnje uputi ne samo preko policije nego i preko medija - rekao je Zukorlić.

Po njemu, sve što se desilo u Novom Pazaru dovodi do stanja ivice održivosti.

- Upad u kuće i spavaće sobe, gde se nalaze muslimanke koje se odevaju i ponašaju u skladu sa islamskim propisima, uz obijanja vrata, upotrebu sile i udarce kundacima... predstavlja najgrublji oblik uvrede verskog i ljudskog dostojanstva, pre svega, muslimanki - rekao je on.

Zukorlić je naveo da državni organi i policija imaju pravo i obavezu da se bore i deluju protiv svih nezakonitosti, ali da na tom putu nemaju pravo da krše zakon.

- Nema nikakve sumnje da ova akcija u Novom Pazaru ima političku pozadinu, zastrašivanje, kažnjavanje i ponižavanje onih koji nisu spremni da saviju kičmu pred političkim moćnicima ove države - rekao je muftija.

Zukorlić je za današnja dešavanja optužio i ministra za rad i lidera Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića.

- U Sandžaku i Bošnjacima će očigledno biti ovako dokle god se Rasim Ljajić pita za nešto u ovoj državi i dokle ima na raspolaganju specijalne jedinice ove države - rekao je on.

Prema njegovim rečima, ako se nastavi tako, Bošnjacima ne preostaje ništa drugo nego da se samoorganizuju u odbrani svoje časti, dostojanstva, kuće i elementarne ljudske slobode.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA