TO JE LJUBAV: Padao sa stene visoke 6 metara, partnerka se bacila pod njega i ublažila mu pad

Do nezgode je došlo zbog ljudske greške, a na sreću, nije bilo kobnog scenarija

  • 1

U utorak poslepodne na penjalištu Portafuna u Baški na ostvru Krk dogodila se teška penjačka nesreća. Teško je povređen strani državljanin prilikom pada sa stene, objavio je HGSS. Nesreća bi možda bila i gora, da se njegova partnerka nije bacila pod njega i tako mu ublažila pad.

STRAVIČAN LANČANI SUDAR KOD SEČNJA: Vatrogasci četiri sata izvlače telo preminulog!

Do nezgode je došlo zbog ljudske greške, objasnili su iz HGSS-a.

- Nakon ispenjanog smera nesrećni penjač krenuo je sa spuštanjem, bolje rečeno njegova partnerka ga je spuštala pomoću užeta. Nažalost napravljeno je nekoliko grešaka, gotovo početničkih. Korišćeno je šezdesetmetarsko uže u smeru dužem od trideset metara, tako da nije bilo dovoljno užeta za penjanje i spuštanje , nije postavljen osiguravajući uzao na kraj užeta , a partnerka nije vodila računa koliko još užeta ima te je nesrećni penjač u jednom trenutku "procureo" i pao s visine 5-6 metara na tlo. Nesrećnog penjača partnerka je pokušala dohvatiti tako sto se požrtvovno bacila ispod njega što je ublažilo pad, ali je svejedno zadobio teške telesne povrede - objasnio je HGSS.

Putem centra 112 alarmirane su hitne službe, na teren su krenuli i pripadnici vatrogasnih jedinica ostrva Krk, tim Zavoda za hitnu medicinu PGŽ te HGSS stanica Rijeka.

Mesto nesreće nalazilo se dvadeset i pet minuta hoda od glavne saobracajnice Krk Baška. Put je vodio uzbrdo uskom stazom kroz krš i šumu. Zajedničkim snagama  interventnih službi povređenom je pružena pomoć i prevezen je do saobraćajnice,a  potom u KBC Rijeka na dalje lečenje.

(Telegraf.rs/ Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA