NEMAČKA MARIN LE PEN: Izbeglice treba poslati na ostrva van Evrope

- Predlažem transformaciju Savezne kancelarije za migraciju i izbeglice u kancelariju za emigraciju, koji će osigurati da svi ilegalni migranti napuste ovu zemlju što pre - dodala je Petri

  • 9

Čelnica ultradesničarske Alternative za Nemačku (AfD) rekla je da bi Berlin trebalo da tražioce azila i ilegalne migrante pošalje na ostrva van Evrope, a kancelariju za izbeglice da pretvori u emigracijsku kancelariju.

VOJSKA I POLICIJA SPREČILE 1.000 LJUDI DA PREĐU GRANICU: Srbija može da se nosi sa migrantskom krizom

S prošlogodišnjim prilivom više od milion migranata porasla je podrška AfD-u i očekuje se da će ta stranka imati značajan uspeh na izborima sledećeg meseca.

Stranačka čelnica Frauke Petri predlog je iznela u intervjuu za list Bild objavljen u subotu.

- Ilegalni migranti i tražioci azila čije su molbe odbijene trebalo bi da budu smešteni na dva ostrva izvan Evrope pod zaštitom UN-a - rekla je Petri ne kazavši na koja ostrva misli.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

U nemačkim medijima njene primedbe su se protumačile kao poređenje sa Naurom i Manusom, dva tihookeanska ostrva gde Australija u logorima drži tražioce azila koje je presretala dok su čamcima pokušavali da dođu do njenih obala.

- Predlažem transformaciju Savezne kancelarije za migraciju i izbeglice u kancelariju za emigraciju, koji će osigurati da svi ilegalni migranti napuste ovu zemlju što pre - dodala je Petri.

Poznata po žestokim govorima na skupovima Afd-a Petri je ranije ove godine izazvala pometnju kad je tražila da nemačka policija sme da upotrebljava vatreno oružje protiv ilegalnih imigranata.

Većina migranata koji su u Nemačku stigli prošle godine su izbeglice koje su pobegle od rata i progona iz Sirije, Avganistana i Iraka.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA