HRVATSKA TONE SVE DUBLJE: Porušen poslednji ANTIFAŠISTIČKI SPOMENIK na JEVREJSKOM GROBLJU!

Pre dva meseca, u javnost je procurilo kako se u sklopu radova zbog polaganja cevi namerava prekopati masovna grobnica sa posmrtnim ostacima dvadesetak boraca

  • 19

Na Jevrejskom groblju u Karlovcu srušen je i poslednji antifašistički spomenik u okviru radova koje je naručio grad Karlovac, prenosi "Novi list".

Na najsvetiji muslimanski praznik srušeno 29 nadgrobnih ploča u Novom Pazaru! (FOTO)

Iako službenih informacija nema, čini se da ovo nedelo nije rezultat vandalizma nepoznatih počinitelja, već je spomenik srušen tokom radova na sanaciji klizišta iznad groblja, piše list i dodaje da se radovi sprovode "uz strogi nadzor Ministarstva kulture, Konzervatorskog odeljenja i gradskih službi".

Na spomeniku su bili uklesani stihovi hrvatskog pesnika Vladimira Nazora.

Kako prenosi riječki list, na licu mesta vidljivo je da je spomenik prelomljen na pola i ostavljen tako, a samo nekoliko metara dalje nalazi se buldožer izvođač radova.

SPREČENA SRAMOTA: Neće biti srušen spomenik Petru Kralju!

Najnovije rušenje spomenika antifašistima nije prva kontroverza oko radova koje je na Jevrejskom groblju naručio grad Karlovac.

Pre dva meseca, u javnost je procurilo kako se u sklopu radova zbog polaganja cevi namerava prekopati masovna grobnica sa posmrtnim ostacima dvadesetak boraca, podseća list.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novi sad

    15. avgust 2016 | 09:30

    Hrvatska je u evropi,evropa cuti, šta onda nama srbima još nije jasno?,

  • VukBgd

    15. avgust 2016 | 10:59

    Veliki Vladimr Vladimirovič Putin je na Ruskim oficirskim kapama kao i u vojnoj heraldici ostavio zvezdu, a vratio dvoglavog orla. Odgovor je bio jednostavan. Putin je rekao da su Rusi i pod zvezdom i pod orlom izvojevali velike pobede! Nisam sipmatizer komunizma i partizana, daleko od toga, svi znamo da su oni doneli više zla nego dobrog Srpskom narodu....ali moram da poštujem i njihovu žrtvu zato što su deo naše - Srpske antifašištičke istorije i borbe. Što se tiče Hrvata i ustaša i njihovog varvarstva: Hrvati jesu dali Partizanske jedinice, ali 90% partizana u tim formacijama su bili SRBI! Ko ne veruje neka proveri podatak. Hrvati su većinom bili pronemački i proustaški orjentisani, tako da me ovo varvarstvo ne čudi ni malo....

  • Duki st.

    15. avgust 2016 | 09:25

    Ima to svoju dobru stranu. Da svaka zverka pokaže , svoj trag. I tako šačica, neodgovornih zadojenih, naci ustašstvom to čine ? Šačica po šačica. Pregršt po pregršt. I evo boje . Evo gipsa. Da se oslika. Da se izvaja. Pravo lice . Lepe. Njine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA