Kada su srpski policajci našli ove ČUDNE SPRAVE kod muškarca, ODMAH su ga uhapsili! (FOTO)

Iz Društva napominju da su od 2014. godine zabeležili više slučajeva krivolovstva upravo u ovom delu Vojvodine, međutim praksa nelegalnog lovljenja nastavila se do danas

  • 1

Nakon incidenta u selu Mokrin kraj Kikinde gde je uhvaćena grupa lovaca među kojima je bilo i stranih državljana poreklom iz Italije, koji su nelegalno lovili prepelice, sličan događaja odigrao se pre nekoliko dana u Sirigu kod Novog Sada.

FILMSKA DRAMA U MOKRINU: Nezakonito lovili prepelice, a zatim "nasrnuli" na aktiviste (FOTO)

Dvadesetčetvorogdišni mladić D.D. uhvaćen je u krivolovu na prepelice u ataru kod sela Sirig prošlog vikenda. Nelegalan lov na prepelice vrlo je aktuelan u poslednje vreme, i svedoci smo sve većeg broja ljudi koji se zatiču u krivolovstvu - požalio se Telegrafu Milan Ružić, predsednik Društva za zaštitu ptica Srbije.

- Pre samo nekoliko dana imali smo još jedan slučaj, te smo zajedno sa službenicima policijske stanice u Temerinu krenuli u obilazak atara zbog sumnje da je u toku protivzakonito lovljenje prepelica. Kada smo stigli imali smo šta i da vidimo. Na parceli koja je nekada bila pod žitom naišli smo na uključenu elektronsku vabilicu za prepelice - priča Ružić.

FOTO:  Marko Tucakov FOTO: Marko Tucakov

On napominje, da je ovakav instrument strogo zabranjen prema važećim propisima Republike Srbije i smatra se sredstvom za masovno uništavanje divljači. Tokom daljeg obilaska terena kojim upravlja Lovačko društvo “Sirig” primećeno je i putničko vozilo koje su policajci pretresli i zaustavili. U putničkom vozilu mladića pronađena je lovačka puška - sačmarica za koju D. D. nije imao oružani list, 70 komada patrona za lov sitne divljači i elektronska vabilica za prepelice.

Iz Društva napominju da su od 2014. godine zabeležili više slučajeva krivolovstva upravo u ovom delu Vojvodine, međutim praksa nelegalnog lovljenja nastavila se do danas. Prepelice koje su tokom poslednjih tridesetak godina smanjene na prostoru Evrope čak za 70 odsto, pravi su delikates u mnogim ekskluzivnim restoranima širom Evrope. Porcija na primer u jednom skupom restoranu u Italiji kreće se i do 60 evra, upozorava Ružić koji sa svojim Društvom već godinama vodi bitku protiv krivolovaca.

Kako kažu, nadaju se da će svi nadležni organi, prema domaćim propisima stati na put ovom nelegalnom lovu, ali i trgovini prepelica.

(Dragana Starčević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA