U ŠTA JE ANDREJ BEUC UDARIO GLAVOM POSLE SKOKA: Evo da li bi bio živ da su ga istog momenta izvukli iz vode! (VIDEO)

Pri samom udaru sva težina tela se prebacuje na glavu i vratni deo kičme. Ma koliko da je pokretljiva i savitljiva, ona ne može da amortizuje udarac i počinje da se sabija. Neko u tom trenutku izgubi svet i zbog ulaska vode u disajne puteve može da se utopi

  • 27

Obdukcija je potvrdila da je Andrej Beuc, koji je skočio s mosta na Drini i utopio se u mutnoj reci, poginuo jer je prilikom skoka polomio vrat. Međutim, ostalo je pitanje da li su spasioci mogli da mu pomognu, budući da su posle nekoliko sekundi došli na mesto nesreće i odmah započeli potragu, a na društvenim mrežama su ljudi to ocenili kao "vrlo sporu akciju".

OBDUKCIJA OTKRILA ŠTA JE UBILO ANDREJA BEUCA kad je skočio u Drinu i zauvek nestao! (VIDEO)

Srpski lekari specijalisti obično pred letnju sezonu upozoravaju građane da ne skaču u reke ili jezera sa velike visine, jer ukoliko ne znaju šta se krije na dnu vode, mogu stradati. Naime, više od polovine povreda na kičmenom stubu čine povrede vratnog dela kičme. Praksa pokazuje da prvi i drugi vratni pršljen najviše stradaju, zatim četvrti, peti i šesti pršljen, praksa je u Kliničko-bolničkom centru Banjica.

Međutim, čak 40 odsto pacijenata koji povrede vratnu kičmu dobiju i povredu kičmene moždine, što izaziva smrt ili teški invaliditet - oduzetost ruku i nogu.

Pri samom udaru sva težina tela se prebacuje na glavu i vratni deo kičme. Ma koliko da je pokretljiva i savitljiva, ona ne može da amortizuje udarac i počinje da se sabija. Neko u tom trenutku izgubi svet i zbog ulaska vode u disajne puteve može da se utopi. A, ako dođe do prekida kičmene moždine, pacijenti ili umiru, ili automatski dolazi do oduzetosti sva četiri ekstremiteta.

Međutim, čak i ako povreda možda u prvi mah nije bila opasna, moguće je i dešava se da se u transportu do obale ili do automobila dodatno povredi kičma. Budući da su se na društvenim mrežama pojavile spekulacije da je mogao biti spasen od strane spasilačkih ekipa, izvesno je da je svako pomeranje pod vodom bilo kobno po nesrećnog mladića, pa čak i da je istog momenta izvučen.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teslina naslednica

    16. avgust 2016 | 15:55

    Lazu! Kada je izronio pomerao je vratni deo i glavu sto se na snimku jasno i vidi, kada se desi povreda vratnog prsljena to je nemoguce, kod preloma nastupa momentalna paraliza vratnog dela i u tom slucaju cak ni izranjanje ne bi bilo moguce! Ova teorija u samom startu pada u vodu. Jedini krivac za njegovu smrt je spasilacka ekipa koja defakto nije odreagovala, skocili su u vodu kao da su dosli na plivanje nisu ni zaronili. Krivi su i organizatori jer su umesto spasilackih ekipa doveli par manekena da glume spasioce. Po snimku koji sam ja odgledala jedino sto mogu da zakljusim je da ga je nesto odvuklo na dno jer je izronio ziv i zdrav!

  • misko

    16. avgust 2016 | 16:11

    nekoliko sekundi došli na mesto nesreće i odmah započeli potragu ...... molim Vas, pogledajte snimak dolaska spasioca ako je to brza akcija, ako je to spasavanje.... ja sam onda zlatna ribica

  • Joxx

    16. avgust 2016 | 15:41

    Vrlo spora akcija????? Zar je uopste i bilo "akcije" za spasavanje???? Ja vidim neke koji se vozikaju u camcu i jedan odlucuje posle 20 sekundi da skoci sa sve prslukom jer ocigledno ne zna da pliva!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA