≫ 

SVET ŽIVI U NAJVEĆEM FINANSIJSKOM EKSPERIMENTU U ISTORIJI: Rotšild tvrdi da centralne banke sprovode globalni ogled

- Šefovi centralnih banki nastavljaju najveći monetarni eksperiment u istoriji, a posledice ultraniskih kamata se ne mogu predvideti - kaže Rotšild

  • 3

Svet već nekoliko godina živi u finansijskom eksperimentu koji vrše centralne banke - besomučno se štampaju rekordna novčana sredstva, dok se kamate spuštaju do istorijskog minimuma, navodi u pismu klijentima rukovodilac fonda "RIT Kapital partners" lord Džejkob Rotšild.

ONI VLADAJU SVETOM: Ovih 10 porodica odlučuje o sudbini čovečanstva (VIDEO)

Kako upozorava, šefovi centralnih banki nastavljaju najveći monetarni eksperiment u istoriji, a posledice ultraniskih kamata se ne mogu predvideti.

Monetarno pumpanje, prema njegovim rečima, povlači za sobom porast cena akcija (oko tri puta od 2008. godine na američkom tržištu) i državnih obveznica, preneo je Sputnjik.

U ovom eksperimentu, poručuje Rotšild, stran je realni sektor ekonomije, iako šefovi svetskih centralnih banaka kao glavni cilj navode njegovu obnovu.

Skoro sve vrste investicija su porasle monetarnim prilivom, dodaje Rotšild.

Međutim, kako ističe, ekonomski rast ostaje anemičan, potražnja slaba, a u mnogim razvijenim zemljama vidi se deficit.

Šef "RIT Kapitala" konstatuje pogoršanje geopolitičke situacije na planeti - bliskoistočni konflikt dugo će ostati nerešen, a istovremeno se usporava druga po veličini ekonomija sveta — kineska.

Rotšild u ovim uslovima savetuje pre svega da se čuva kapital dok traganje za mogućnostima njegovog umnožavanja treba da ode u drugi plan.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • y

    17. avgust 2016 | 11:26

    Ovaj Rotšild i jeste sve zakuvao,i sada laže da je neko drugi kriv,sve se događa po njegovoj volji.........

  • mladenpopovic52

    11. novembar 2016 | 18:17

    Poštovani učesnici teme, Znam šta se krije iza štampanja novca i obaranja kamata u centralnim bankama, ali ne znam koliko je potrebno vremena da se za njega kupi najvažnija roba-energija. Dokle se stiglo, teško je reći – javno se ne priča. U članku se navodi: “ U ovom eksperimentu, poručuje Rotšild, stran je realni sektor ekonomije, iako šefovi svetskih centralnih banaka kao glavni cilj navode njegovu obnovu”. Ne treba da nas to(trgovina novcem) toliko interesuje, ali ono što ne treba nadalje da se uradi u realnom sektoru ekonomije je: prodaja energetskih postrojenja sa čistom tehnologijom jednom, dvojici ili trojici akcionara, bez obzira da li su oni strani ili domaći državljani. Naprotiv, treda omogućiti izgradnju energetskih postrojenja i razviti široko akcionarstvo. U akcionarstvo, kupovinu, ili izgradnju postrojenja treba uključiti četvrtinu stanovništva jedne zemlje kako bi pokrili dve trećine vrednosti postrojenja i NE TREBA ŽURITI. Jednu trećinu vrednosti postrojenja, akcionarski, bi morala uzeti Država i samostalni privatnici. Ovakav pristup treba primeniti i na velike elektrane, i na mini elektrane, formirati akcionarstvo- po ugledu na zadruge-ličnim učešćem. Primenom predloženog postiže se, jednim delom, zašitita ekonomskih interesa građana, smanju troškovi otkupa zemljišta za elektranu, naslednicima zadružnih porodica obezbeđuje posao i kapital i štiti domaća valuta. Srdačan pozdrav i dobro zdravlje, dipl. maš. inž. Mladen Popović.

  • brana

    18. avgust 2016 | 18:44

    Nisam razumeo,sta rade sefovi "banki"?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA