SUKOBI KURDA I TURAKA SE PRESELILI U BEČ: Tuče na ulicama grada, vikali "Alahu akbar"!

Protekle subote su Kurdi održali svoje redovne demonstracije u strogom centru Beča, sa oko 350 učesnika. Na kraju skupa, na trgu Štefansplac, provociralo ih je između deset i dvadeset Turaka

  • 2

U Austriji, iako zvanično nema razloga za strepnje, sve su učestaliji sukobi Turaka i Kurda, usled kojih Bečlije bivaju slučajne mete.

DEVETORICA MIGRANATA SILOVALA ŽENU U CENTRU BEČA: Austrija na nogama, oni tvrde da je ona BILA DROGIRANA!

Od demonstracija podrške turskom prdsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, za vreme neuspelog puča u Turskoj, kada su učesnici skupa napali kurdski restoran, sve češće dolazi do okršaja predstavnika ova dva naroda u Austriji, prenose mediji

Protekle subote su Kurdi održali svoje redovne demonstracije u strogom centru Beča, sa oko 350 učesnika. Na kraju skupa, na trgu Štefansplac, provociralo ih je između deset i dvadeset Turaka.

- Dve strane su koristile sprej od bibera, a neko je uzvkivao "Alahu akbar. Policija je sukob brzo okončala - tvrdi portparol policije Paul Ajdenberger.

Međutim prolaznici su sukob doživeli na dramatičan način, kako prenosi svedok Leonhart P.

On je kazao da je nastala masovna panika, tokom koje je stotine ljudi bežalo u obližnje hotele, kafane. Posebno je bio pogođen kafe "Aida", gde su prvernuti stolovi, torte bacane na pod.

- Morali smo zatvoriti jer smo se plašili za naše živote. To je bio kao pravi rat. Situacija je u potpunosti eskalirala - tvrdi šefica "Aida" Sonja Prousek.

Samo dan pre je grupa Kurda pokušala da upadne u austrijsku državnu televiziju ORF sa namerom da prisili voditelje da pročitaju njihov proglas.

Od pokušaja puča u Turskoj sve su učestaliji napadi Turaka na Kurde, te je tako, pre dve nedelje, grupa turskih nacionalista upala u prostorije jednog kurdskog kluba, u kojem su u tom trenutku rođedan slavili naši zemljaci.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jugoplastik

    24. avgust 2016 | 17:01

    Vise se čuje Allahu Ekber u evropi nego u Saudiskoj Arabi

  • Luna

    19. avgust 2016 | 20:57

    Opet neki vikali:"Alah u akbar", ma nije moguce!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA