≫ 

ZAOKRET: Turska okreće leđa NATO, planira da se udruži sa Rusima!

- Čini nam se da članice NATO izbegavaju pitanja o razmeni tehnologije i zajedničkih ulaganja. Turska namerava da razvije svoju odbrambenu industriju i da ojača svoj odbrambeni sistem - rekao je Čavušoglu

  • 18

Turski ministar spoljnih poslova Mevlet Čavušoglu je istakao da NATO ne sarađuje u potpunosti sa Ankarom. On je nagovestio da će Ankara razmotriti vojnu saradnju sa Rusijom.

RUSI ULAZE U NATO BAZU: Turska im dala ZELENO SVETLO!

Takođe, istakao je da je Turska postala zabrinuta zbog nedostatka spremnosti NATO da sarađuje sa Turskom, koja je članica ovog saveza.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Čini nam se da članice NATO izbegavaju pitanja o razmeni tehnologije i zajedničkih ulaganja. Turska namerava da razvije svoju odbrambenu industriju i da ojača svoj odbrambeni sistem. U tom smislu, ako bi Rusija pokazala interes za to, mi smo spremni da razmotrimo mogućnost saradnje u tom sektoru - rekao je on u intervjuu za Sputnik.

Čavušoglu je i pre nedelju dana u intervjuu agenciji Anadolija izjavio da će Turska i Rusija razmotriti uspostavljanje zajedničkog vojnog, obaveštajnog i diplomatskog mehanizma i dodao da odnosi sa NATO-om nisu zadovoljavajući u toj meri u kojoj bi on želeo.

- Turska je do sada želela da sarađuje sa članicama NATO. Ali rezultati koje smo imali nas nisu zadovoljavali. Zato je normalno da potražimo druge opcije. Ali mi ne smatramo da je to potez protiv NATO - rekao je Čavušoglu

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Medena

    18. avgust 2016 | 16:48

    To je i bilo za ocekivati kad ih Evropa=NATO uslovljava...

  • Vida

    18. avgust 2016 | 17:12

    I turci su shvatili da je Evropa promasaj,odnesite kopiju casopisa nasim politicarima,koji srljaju u tu Evropu.

  • Nikolas

    18. avgust 2016 | 17:04

    NATO POSTAJE PROSLOST - OLUPINA HLADNOG RATA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA