RUSIJA I UN SAGLASNE: Dostaviti humanitarnu pomoć u Alepo

Rusija je, kako je precizirao portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, spremna da podrži dopremanje humanitarne pomoći počevši od sledeće nedelje

  • 1

Ruska vojska saopštila je danas da je spremna da podrži poziv Ujedinjenih nacija za prekid vatre u trajanju od 48 časova nedeljno kako bi omogućila dostavljanje humanitarne pomoći u sirijski grad Alepo.

LET PUTINOVIH BOMBARDERA KOJI SEJU SMRT: Ovako su sravnjeni sa zemljom KAMPOVI PUNI TERORISTA! (VIDEO)

Rusija je, kako je precizirao portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, spremna da podrži dopremanje humanitarne pomoći počevši od sledeće nedelje, preneo je AP.

On je naveo da bi Rusija podržala inicijativu pod uslovom da konvoji sa humanitarnom pomoći odlaze u delove Alepa koji su i pod kontrolom pobunjenika i pod kontrolom vlade.

Istakao je i da bi tačni datumi mogli da budu određeni na osnovu saradnje sa UN i nakon dobijanja garancija od SAD o bezbednom prolazu konvoja.

Vreme im ističe, nemaju hrane, opkoljeni su ubicama. Ovako izgleda život u NAJOPASNIJEM GRADU na svetu (VIDEO)

Konašenkov je naveo da bi se humanitarna pomoć mogla poslati iz turskog grada Gazijantepa ka istočnom delu Alepa preko puta Kasteljo, dok bi ruta prema zapadnom delu Alepa išla iz Handarata, a potom putem Kasteljo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan UEFA SUPPORTS TERRORISM

    18. avgust 2016 | 21:26

    Koja je uloga UN? Isto i kao Lige Naroda.Kako li ce se zvati sledeca"svetska- anglosaksonska"organizacija?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA