ČEKAJUĆI SEDMICU: Ne kupa se 15 godina, ali zato svake nedelje igra loto!

Dragoslav Đorđević iz Žitorađe nema osnovne uslove za život, ali sav novac od socijalne pomoći potroši na loto listiće

  • 1

Dragoslav Đorđević (63) nema kuću, s pacovima živi u ruševini bez vrata, ali zato više od 40 godina svake nedelje igra loto.

- Nadam se da ću jednog utorka biti bogat. Il' petka - počinje priču beskućnik iz Žitorađe, a na pitanje zašto se nije kupao toliko godina, odgovara da "nema uslova".

Đorđević, prema svim standardima, nema apsolutno nikakve uslove za život.

- Nemam, al' sam živ. To je bila kafana, tako nešto, sada smo tu pacovi i ja. Niko neće se druži sa mnom. Kažu, mnogo smrdim - kaže Dragoslav, koji živi u ruševini bez vrata, pa mora da ulazi kroz prozor.

Skuplja limenke koje prodaje, i tako zarađuje za hleb i pivo. Prima i socijalnu pomoć od 6.600 dinara, ali sav novac potroši na loto listiće. Živi za utorak i petak i, kako kaže, siguran je da će jednog dana dobiti "sedmicu" na lotou, koji uplaćuje već 40 godina.

Ima ženu i dva sina koje nije video mnogo godina. Otišao je kad više nije mogao da podnese ženino maltretiranje.

- Pobego sam na vreme, nisam mogao da je trpim. Ni sinovi me ne vole - priča Dragoslav, koji je dobijao i ponude da se preseli u socijalni centar, ali neće ni da čuje za to.

- Ne volim ti ja to. Kako bih onda igrao loto? Najveća želja na svetu mi je da dobijem "sedmicu" i kupim kuću u Nišu - kaže Dragoslav.

U ruševini u kojoj živi pronašli smo kese s loto listićima. Iako je "petica" bila njegov najveći dobitak, kaže da nikad neće prestati da uplaćuje.

- Dok sam živ, igraću loto. Siguran sam da će nekad izvući moje brojeve - optimističan je Dragoslav.

Miloš Vojinović, zaposleni na kiosku, potvrđuje da Dragoslav svakog utorka i petka uplaćuje loto.

- Pre će da uplati loto nego da ode da kupi nešto da pojede. Dobijao je zamene, nekad "četvorku" i "peticu", ali nikad više od toga - kaže Miloš.

(Izvor: Kurir / Foto: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA