≫ 

SAMO U SRBIJI: Skinuli rampu sa pruge po kojoj jure vozovi, meštani žive u STRAHU (FOTO)

Pružni prelaz je veoma frekventan pošto je to skretanje koje vodi za vikend naselje, manastir Svete Bogorodice i mini hidroelektranu Sićevo

  • 5

Pešaci i vozači koji svakodnevno prelaze preko pruge u Sićevu zabrinuti su za svoju bezbednost, s obzirom da je pružni prelaz neobezbeđen i već neko vreme nema rampe.

(VIDEO) Prisebnošću mašinovođe izbegnuta potencijalna nesreća na pruzi u Pančevu

Iz “Železnica Srbije” kažu da nema nikog ko bi spuštao rampu, ali da prolaznici nisu ugroženi.

Jedan čitalac “Južnih vesti” kaže da je reč o skretanju na putu Niš - Pirot kod vinskog podruma u Sićevu. Svakodnevno, kaže, ovde prolazi mnogo automobila, pa su ljudi zabrinuti pošto je rampa pre izvesnog vremena skinuta.

Pružni prelaz je veoma frekventan pošto je to skretanje koje vodi za vikend naselje, manastir Svete Bogorodice i mini hidroelektranu Sićevo.

Foto: juznevesti.com/P. F. Foto: juznevesti.com/P. F.

Iz “Železnica Srbije” tvrde da prolaznici nemaju razloga za strah, jer se vozovi zaustavljaju kada dođu ispred ovog prelaza.

Na ovom putnom prelazu nije ugrožena bezbednost, jer je postupak kod neobezbeđenog putnog prelaza definisana saobraćajnim pravilnikom, pa se sprovodi propisana procedura zaustavljanja svakog voza i pružnog vozila ispred prelaza - navode u “Železnicama”.

Kako kažu, ovaj prelaz nalazi se u nekadašnjoj stanici Sićevo koja je zatvorena skoro pet godina. Kako tu nema nikog ko bi spuštao i podizao rampu, ona je skinuta.

Foto: juznevesti.com/P. F. Foto: juznevesti.com/P. F.

Rampe su poskidale naše stručne službe, kako ne bi izazivali zabunu kod vozača, pešaka, biciklista, s obzirom da trenutno nemamo zaposlenog na tom mestu - kažu iz “Železnica”.

Rampa će, prema njihovim rečima, biti vraćena onog trenutka kada budu imali skretničara na ovom mestu.

Pre toga, ista situacija se desila i septembra u Leskovcu, u julu prošle godine u Jug-Bogdanovoj u Nišu, u maju i na margerskoj rampi, 2014. godine u Njegoševoj, 2010. u Hilandarskoj ulici.

(Telegraf.rs/ Izvor: Južne vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    22. avgust 2016 | 14:02

    Bolje da nema rampe nego da je neispravna. Ovako bar znas da moras da gledas i da pazis.

  • M

    22. avgust 2016 | 13:38

    Koji to voz juri u Srbiji? Ako postoji treba neko da ga slika za uspomenu. Pod uslovom da moze da slika od prevelike brzine voza

  • miki

    22. avgust 2016 | 14:01

    Po kojoj jure vozovi hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA