≫ 

DA LI JE OVAJ ČOVEK ŽELEO DA UBIJE ASANŽA? Popeo na zgradu ambasade u kojoj je osnivač Vikiliksa

- U 02,47 sati posle ponoći nepoznati muškarac se popeo uz zid do prozora ekvadorske ambasade u Londonu, a pobegao je nakon što je alarmirano obezbeđenje - navodi se u saopštenju Vikiliksa

  • 0

Nepoznati muškarac pokušao je da se popne na zgradu ambasade Ekvadora u Londonu, u kojoj već četiri godine boravi osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, saopštio je danas Vikiliks.

Ekvador će dozvoliti Švedskoj da ispita Asanža

- U 02,47 sati posle ponoći nepoznati muškarac se popeo uz zid do prozora ekvadorske ambasade u Londonu, a pobegao je nakon što je alarmirano obezbeđenje - navodi se u saopštenju Vikiliksa, a prenosi sajt RT.

Švedske vlasti od 2010. godine traže hapšenje i izručenje Asanža, kojeg su dve Šveđanke optužile za seksualno uznemiravanje.

Britanski sud je 2011. godine doneo odluku o ekstradiciji Asanža u Švedsku, posle čega je utočište pronašao u ambasadi Ekvadora u Londonu, gde se i sada nalazi.

Foto: Guliver/Rosie Hallam/Getty Images Foto: Guliver/Rosie Hallam/Getty Images

Njegovo izručenje traže i SAD, koje smatraju da je objavljivanjem tajni o američkoj politici i diplomatiji naneta šteta američkoj nacionalnoj bezbednosti, zbog čega Asanž strahuje da bi Švedska mogla da ga preda SAD.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA