AFERA PLAGIJAT DOKTORATA: Predsednik Meksika kopirao diplomski rad

Novinari u Meksiku navode da je 197 od 682 paragrafa Nijetinog rada kopirano iz radova ostalih autora, od meksičkog istoričara Enrikea Krauzea do američkog akademika Linde Hol

  • 2

Meksički novinari optužili su predsednika Enrikea Penju Nijeta za plagiranje diplomskog rada iz oblasti prava na privatnom Univerzitetu Panamerikana.

U izveštajima se navodi da je Nijeto plagirao skoro 29 odsto rada iz 1991. od drugih autora, bez navođenja izvora.

Portparol meksičke administracije rekao je da je predsednik počinio "stilske greške" jer nije citirao izvore, ali je demantovao da je reč o plagijatu, preneo je Bi-Bi-Si.

Novinari navode da je 197 od 682 paragrafa Nijetinog rada kopirano iz radova ostalih autora, od meksičkog istoričara Enrikea Krauzea do američkog akademika Linde Hol.

Vladin portparol rekao je da je Nijeto "ispunio zahteve koje postavlja Univerzitet Panamerikana za dobijanje diplome iz oblasti prava".

Nijetov rejting je u opadanju od kada je stupio na dužnost 2012. godine, ali je on prošle sedmice izjavio da nije zainteresovan za "osvajanje medalja u popularnosti".

(Telegraf.rs/ Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duki st.

    22. avgust 2016 | 16:28

    Samo 29% ? Čoveče. Odmah ga predložiti za svetsku elitnu nagradu.

  • Dr Miggyy

    24. avgust 2016 | 13:04

    Repetitio mater studiorum est! Након 26 година откривено је да мексички председник има дипломски рад плагијат. Код нас то није чудо, наши “еминентни доктори наука” Шапић, Мали, Стефановић, Табаковић, Тончев не само да су плагирали докторате, како тврде научници, него су плагирали и методологију израде доктората из 1991. од мексичког председника Енрике Пења Нијето. Браво за Тому, бар његов дипломски није плагијат. Карактер!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA