SRPSKI RIBOLOVCI UHVATILI RIBU DŽINA: Mamili je sa 150 KILOGRAMA HRANE, trebalo im 50 SATI da je ulove! (FOTO)

Takmičenje na Ribolovačkom carstvu trajalo je neverovatnoh 50 sati

  • 6

Ekipa strastvenih ribolovaca i pobednika avgustovskog šaranskog kupa, koji je nedavno održan u Kikindi, uspela je da osim trofeja upeca i najveću ribu na ovom takmičenju. Nakon 50 sati pecanja izvukli su amura teškog 15,22 kilograma.

ČUDO U CRNOJ GORI: Ribolovci upecali vepra!

Nikola Đurin, jedan od članova mlade ekipe, za Telegraf kaže da se takmičarskom ribolovom sa svojim prijateljhima bavi dugi niz godina i da je za uspešan ribolov bitna pre svega dobra taktika, ali i način pecanja:

- Avgust je mesec kada se riba najbolje hrani i uspešno lovi na ribolovačkom carstvu u Kikindi. Znajući to, dobro smo se spremili, taktika koju smo odredili iziskuje puno hrane te smo spremili 13 kg boila, dvadesetak kilograma tigrovog oraha, i 100 kg kukuruza šećerca. Na takmičenju se boduje svaki šaran ili amur teži od jednog kilograma. Šarana smo lovili prihranjivanjem po malo, ali smo znali da nam ova taktika ne donosi veliku ribu. Odluka je pala da se jedno mesto obilato nahrani i sačeka noć kada je amur na jezeru i najaktivniji.

Foto: Kurjak Adamov Foto: Kurjak Adamov

Nikola objašnjava, da se trećina hrane prvoga dana precizno baca na 60 metara od obale. O ulovu najveće ribe niko se nije nadao, ali je onda iznenada sa prvim mrakom došao amur i kada smo ga izmerili bio je težak 15,22 kg. Do kraja takmičenja ostao je najveća riba i tako smo osvajili pehar - ponosan je Đurin na svoju ekipu.

Upecali soma od 113 kilograma, a ono što su potom uradili će vas oduševiti! (VIDEO)

O prvim ribolovačkim koracima, kako i na koji način pecati, mladu ekipu je naučio Blagoje Nemčev - svetski prvak u savremenom šaranskom takmičenju.

- Veliku zahvalnost dugujemo gospodinu Nemčevu. Ribolov je nauka i nije samo po principu “baciti štap”, ribolov se uči i potrebne su godine kako bi neko postao dobar ribolovac - iskren je Nikola.

Foto-ilustracija: Facebook/Z-Man Lures Australia Foto-ilustracija: Facebook/Z-Man Lures Australia

UHVAĆEN BALKANSKI MONSTRUM: Ulovljeno ČUDOVIŠTE teško 110 kilograma (FOTO)

Takmičenje na Ribolovačkom carstvu trajalo je neverovatnoh 50 sati. Za one koji se ne bave ribolovom začuđujuće je toliko vremena provoditi na obali jezera i pecati, ali za ribolovce vreme ne postoji dok se bore za trofej i veliku količinu ribe.

Pored ekipe koja je upecala 69 komada ribe ukupne težine 339,60 kilograma i tako zauzela prvo mesto, drugoplasirana ekipa je “Sharks union” sa ukupno uhvaćenih 76 riba ukupne težine 301,68 kilograma, dok je na trećem mestu takmičenje završila ekipa “Vavilon” sa 54 ribe ukupne težine 286,96 kilograma.

Nakon pet kola Lige Ribolovačko carstvo, prvo mesto drži ekipa “Fidro”. Na drugom mestu je sada, dok je na trećoj poziciji tim “Brothers”.

(Dragana Starčević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA