DOVITLJIVI BOSANCI: Glumili policajce i pokrali nemačke turiste

Na stotine kradljivaca koji operišu tokom turističke sezone po jadranskoj obali služe se raznovrsnim metodama kako bi se domogle plena

  • 0

Tokom ovoga leta, policiji u Šibeniku svakodnevno se prijavljuje dvadesetak i više krađa, od novčanika s ličnim dokumentima, torbica, mobitela, pa do provala u apartmane i sobe.

PROVALNIK upao u duševnu bolnicu u KIKINDI, pokrao sve pare, lekove i NA KRAJU obavio VELIKU NUŽDU nasred ustanove!

Na stotine kradljivaca koji operišu tokom turističke sezone po jadranskoj obali služe se raznovrsnim metodama kako bi se domogle plena.

Jedna od bizarnijih krađa zabeležena je u turističkom mestu Šparadići na šibenskom području, a njeni akteri su brzom intervencijom šibenskih policajaca uhapšeni.

Naime, u Šparadićima je 49-godišnji bosanskohercegovački državljanin upao u nezaključani apartman porodične kuće iz kojeg je 77-godišnjoj gošći iz Nemačke ukrao novčanik s ličnim dokumentima i novcem.

Foto: Wikimedia/Macic7 Foto: Wikimedia/Macic7

No, nakon što su lopova u krađi zatekli 52-godišnji Nemac i vlasnica apartmana, na scenu je stupio njegov prijatelj koji ga je čekao u automobilu BMW-u bosanskohercegovačkih registracija.

Taj 42-godišnjak, takođe državljanin BiH, vlasnici apartmana i njenom gostu iz Nemačke predstavio se kao policajac  i kazao im kako će on uputiti lopova na dalju obradu u policijsku stanicu.

Međutim, kad se ovaj dvojac zaputio automobilom prema Primoštenu, vlasnica apartmana nazvala je policiju, pa su ih policijski službenici vrlo brzo zaustavili i uhapsili na magistrali u Primoštenu, te kod njih pronašli ukradeni novčanik, prenose hrvatski mediji.

Protiv njih, šibenski policajci podneli su kaznenu prijavu zbog kaznenog dela krađe, a protiv 42-godišnjaka podneta je i kaznena prijava zbog neovlašćenog obavljanja policijske službe.

(Telegraf.rs / Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA