ISPOVEST GEJA IZ NIŠA UZDRMAĆE SRBIJU: "Moj dragi i ja smo se venčali, a želimo da usvojimo i bebu!"

– Iskreno, srećan sam što sam sticajem okolnosti napustio Srbiju i preselio se u Austriju – ispričao je za Miloš Đ.

  • 70

Da homoseksualci žele miran porodičan život, brak i decu, a da ih često smatraju promiskuitetnima samo zbog svog seksualnog opredeljenja, potrvrđuje i priča Miloša Đ.(35) iz Niša, koji je sa svojim partnerom i u zakonskoj vezi koju su sklopili u Beču, a voleli bi da usvoje i dete.

Boban Stojanović: Svoje seksualno opredeljenje prvo sam otkrio rođaki, bilo je prilično mučno! (VIDEO)

– Meni je zaista krivo što u Srbiji još uvek vlada mišljenje da je homoseksualizam bolest, i što su osobe koje privlači isti pol izložene raznim neprijatnostima u našoj zemlji. To dokazuju i svakodnevni napadi na ljude iz LGBT zajednice. Iskreno, srećan sam što sam sticajem okolnosti napustio Srbiju i preselio se u Austriju – ispričao je za Telegraf Miloš Đ.

Prema rečima našeg sagovornika, njega najviše povređuje što u Srbiji dominira mišljenje da su gej osobe razvratne.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

– Ne kažem da nema promiskuitetnih gejeva. Ali i mnogi heteroseksualci su takvi, pa se u njihovu intimu ne zadire. Isto tako, postoje ljudi koji su heteroseksualnoj vezi, a ne žele decu i "normalnu" porodicu, a nas pak osuđuju ukoliko smo u skladnoj vezi i želimo bebu. Opterećeni su raznim trivijalnostima, potput one "koga će to dete zvati mama, a koga tata", kao da je to bitno ako mi tom malenom biću pružimo beskrajnu ljubav i bezbrižno odrastanje. Zar nije tako – zapitao je tridesetpetogodišnjak.

Miloš i njegov partner su u skladnoj vezi već osam godina, a njihova najveća želja je da usvoje bebu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

– Moj dragi i ja smo se venčali, a zaista želimo i porodicu da proširimo. To je naša najveća želja, tako da iz petinih žila radimo na realizaciji iste. Živimo kao i svaki "normalan" par, eto samo što jedan od nas ne može da zatrudni – našalio se sagovornik.

Prva ljubavna iskustva su za homoseksualce često traumatična, jer su tek otkrili svoju seksualnost, koja nije konvencionalna, ali je Miloš i što se tiče toga imao sreće.

– Mislim da sam oduvek znao da sam homoseksualac. Znate ono kad ste klinac i vidite privlačnu osobu, niste još uvek svesni svoje seksualnosti, ali osećate čudnu prijatnost dok je gledate. E, tako sam se ja osećao kada bih opazio privlačnog muškarca. U tinejdžerskim danima je to sve postalo izraženije, tada su počele i seksualno da me privlače osobe istog pola. Prvi put sam se zaljubio u svog komšiju, koji je na svu sreću gej, te moje iskustvo nije bilo neprijatno, čak naprotiv. Tako se nekako i nastavilo. Veza sa mojim sadašnjim suprugom je usledila odmah potom, tako da sam ja jedan veoma srećan čovek – zaključio je Miloš Đ.

(J.P)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ranbo

    30. avgust 2016 | 19:18

    Pa napravite jedan drugom bebu! Pošto tvrdite da to nije bolest i da ste zdravi, nadam se da nećete imati problema sa začećem i održavanjem trudnoće. P.S. Srećno vam bilo u toj Austriji.

  • Radmila

    30. avgust 2016 | 19:15

    Ako bi svi bili recimo zene sa zenom muskara sa muskarcem ok!samo jedno pitanje ko ce vam roditi bebu??,?bebe moraju imati i majke i oceve !niko nije lud praviti i radjati bebe drugome!!!

  • Borka.

    30. avgust 2016 | 19:12

    Kakav komntar da dam.ZALOSNO.ZALOSNO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA