TUČA KOD ŠOPING CENTRA: Radnici obezbeđenja napali starca! (VIDEO)

Napetosti traju otkako su investitori iz firme Mejaši odlučili da naprave još jedan priključak za posetioce tržnog cetnra, kako bi lakše i brže došli do njega

  • 0

Društvenim mrežama kruži snimak fizičkog obračuna ispred tržnog centra "Mall of Split".

MASOVNA TUČA U NOVOM SADU: Haos ispred bioskopa, jedan mladić završio na reanimaciji!

Naime, juče u popodnevnim satima došlo je do fizičkog sukoba zaštitara i vlasnika porodične kuće koja se nalazi na trasi ceste, reagovala je policija, koja je privela tri osobe. Neki od učesnika sukoba zatražili su lekarsku pomoć.

Napetosti traju otkako su investitori iz firme Mejaši odlučili da naprave još jedan priključak za posetioce tržnog cetnra, kako bi lakše i brže došli do njega.

Kako saznajemo od Tamare Pajić, portparola Hrvatskih cesta, prijavili su Mejaše građevinskoj inspekciji i inspekciji putnog prometa, a o svemu su izvestili i Grad Split.

Naime, kako kaže Pajić, investitor je pomerio ogradu i ušao u njihovo zemljište, što nisu smeli jer je HC Gradu Splitu dao tek načelnu suglasnost da se napravi priključak.

"Prava suglasnost nikada nije data, jer nije potpisan sporazum, niti je predat elaborat. Osim toga, turistička sezona još traje", pojasnila je Pajić.

Kristijan Gelo, direktor Mejaša, tvrdi kako imaju sve potrebne papire za gradnju pristupne ceste sa dve trake.

"Mejaši imaju ugovor, saglasnost Grada Splita, MUP-a za promet, projekt je svima predan. Prijavili smo gradilište, imenovali nadzornog inženjera. Svu tu dokumentaciju dali smo Građevinskoj inspekciji, koja je odlučila da neće zatvoriti gradilište", kaže Gelo. Tvrdi da prema zakonu ne postoji načelna saglasnost.

Rekao je i par reči oko vlasnika objekta koji se buni protiv gradnje ceste.

"Mi radimo u skladu sa GUP-om i DPU-om, a vlasnik nelegalnog objekta silom želi da se gradi cesta sa četiri trake i da otkupimo njegov teren po ceni od 4.200 eura", kaže Gelo.

(Telegraf.rs / Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA